Meksykańska zapiekanka z wołowiną i fasolą
Przepis meksykańska zapiekanka z wołowiną i fasolą jest gotowy w około 1 godzinę i 5 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. To danie główne ma 593 kalorie, 38g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz fasolę pinto, ser monterey jack, mieloną wołowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Meksykańska zapiekanka z wołowiną i ryżem, Garnek meksykańska zapiekanka z wołowiną i ryżem, oraz Łatwa Meksykańska Zapiekanka Z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować wołowinę na patelni na średnim ogniu 8 do 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż brązowy; odcedzić.
Fasolę opłukać i odsączyć w sitku.
Wymieszaj wołowinę, fasolę,sos pomidorowy, salsę i chili w proszku na patelni do pieczenia.
Przykryć pokrywką lub folią aluminiową i piec 40 do 45 minut, mieszając raz lub dwa razy, aż będzie gorący i bąbelkowy. Ostrożnie zdjąć pokrywkę i posypać serem. Kontynuuj pieczenie odkryte około 5 minut lub aż ser się stopi.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest WindRacer Russian River Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.