Meksykańska sałatka ryżowa
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, wegetariańskiego lacto ovo i wegańskiego przystawki ? Meksykańska sałatka ryżowa może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda zawiera 258 kalorii , 9 g białka i 10 g tłuszczu . Za 72 centy za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to przepis w bardzo rozsądnej cenie dla fanów meksykańskiego jedzenia. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga kukurydzy, oleju canolan, cebuli i mielonego kminu. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 52% , to danie jest całkiem dobre. Wypróbuj Meksykańską wieprzowinę z ryżem , Meksykańskie zawijasy sałaty i hiszpański ryż oraz Meksykańską miskę z kurczakiem i ryżem , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę i ryż. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Pozostawić na 5 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki. Wypłukać ryż zimną wodą i odcedzić.
Na małej patelni podsmaż na oliwie zieloną paprykę, cebulę i marchewkę, aż będą chrupiące i miękkie.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Dodaj do ryżu. Wymieszaj z kukurydzą, fasolą, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i kolendrą.
W małej misce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, pieprz cayenne i kminek.
Polać mieszankę ryżową; wymieszać, aby pokryć. Przykryć i schłodzić do momentu podania.