Meksykańska sałatka ryżowa

Meksykańska sałatka ryżowa
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, wegetariańskiego lacto ovo i wegańskiego przystawki ? Meksykańska sałatka ryżowa może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda zawiera 258 kalorii , 9 g białka i 10 g tłuszczu . Za 72 centy za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to przepis w bardzo rozsądnej cenie dla fanów meksykańskiego jedzenia. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga kukurydzy, oleju canolan, cebuli i mielonego kminu. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 52% , to danie jest całkiem dobre. Wypróbuj Meksykańską wieprzowinę z ryżem , Meksykańskie zawijasy sałaty i hiszpański ryż oraz Meksykańską miskę z kurczakiem i ryżem , aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotuj wodę i ryż. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zdjąć z ognia.
3
Pozostawić na 5 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki. Wypłukać ryż zimną wodą i odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
4
Umieścić w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Na małej patelni podsmaż na oliwie zieloną paprykę, cebulę i marchewkę, aż będą chrupiące i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
7
Dodaj do ryżu. Wymieszaj z kukurydzą, fasolą, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
W małej misce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, pieprz cayenne i kminek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Polać mieszankę ryżową; wymieszać, aby pokryć. Przykryć i schłodzić do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia10
Magazyn