Meksykańska czekolada i tortownica Dulce de Leche Crêpe
Meksykańska czekolada i Dulce de Leche Crêpe Torte może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 405 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, dulce de leche, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 29%. Spróbuj Ciasto krepowe Dulce de Leche, Meksykańskie naleśniki czekoladowe z Dulce de Leche, oraz Meksykańska czekolada / ciasteczka kanapkowe Dulce de Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubić mąkę z granulowanym cukrem i solą.
Ubij mleko, wanilię, 6 całych jaj i 4 łyżki roztopionego masła i odstaw na 30 minut.
Rozgrzać 10-calową patelnię nonstick i lekko szczotkować roztopionym masłem.
Wlać 1/3 szklanki ciasta crpe do patelni i natychmiast zawirować, aż osiągnie połowę boku.
Wlać nadmiar ciasta z powrotem do miski. Gotować crpe na umiarkowanym ogniu, aż złoty na krawędzi i ustawić w środku, o 1 minutę. Odwróć crpe i gotuj przez około 15 sekund dłużej, lub tylko do momentu, gdy dno jest rumiane w miejscach.
Przenieść crpe do blachy do pieczenia wyłożonej papierem woskowym. Powtórz z pozostałym cieście, szczotkowanie patelni z masłem tylko w razie potrzeby.
W średnim rondlu doprowadzić 1 szklankę śmietany do wrzenia.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać czekoladę i cynamon.
Odstawić na 5 minut, a następnie ubijać, aż będzie gładka.
Ubić 2 żółtka. W średniej misce ubić dulce de leche z pozostałymi 2 łyżkami śmietany i 2 żółtkami.
Masło 9-calowa okrągła patelnia do ciasta, wyłóż dno papierem do pieczenia i posmaruj papierem. Dopasuj crpe na dnie patelni, naciskając, aby ją spłaszczyć. Połów 2 naleśniki i ułóż nimi boki patelni, umieszczając ścięte boki w dół i lekko nakładając dolny crpe; zaokrąglona część podzielonych na połowę naleśników zawiśnie nieco nad krawędzią patelni.
Łyżka lekko czubaty 1/2 szklanki nadzienia czekoladowego do patelni i rozprowadzić do krawędzi crpe. Top z innym crpe, naciskając, aby spłaszczyć go. Łyżka lekko czubaty 1/2 szklanki dulce de leche nadzienie na górze, rozprowadzić go do krawędzi i góry z crpe. Powtórz tę warstwę z pozostałą częścią nadzienia i 4 kolejnymi naleśnikami, kończąc na crpe. Wszelkie resztki CRP można zamrozić między arkuszami papieru woskowego w celu późniejszego użycia. Złóż zwisające crpes na górze. Naciśnij okrągły pergamin z masłem bezpośrednio na torte i przykryć patelnię folią.
Piec torte przez 1 godzinę, lub aż nadmuchane.
Wyjmij folię i pozostaw do ostygnięcia na 1 godzinę.
Usuń pergamin i uruchom nóż wokół krawędzi patelni. Odwróć talerz nad patelnią, a następnie odwróć torte na talerz.
Wyjmij patelnię i pergamin i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem cukier przesiać na tortownicę.
Zrób z wyprzedzeniem: pieczony tort można przechowywać w lodówce do 2 dni. Podgrzać lekko w piekarniku 350.
Uwagi: Dulce de leche to gotowane mleko słodzone podobne do karmelu. Smuckers to dobra marka supermarketów.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.