Medaliony wieprzowe w sosie pomarańczowo-rozmarynowym
Medaliony wieprzowe z sosem pomarańczowo-rozmarynowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 200 kalorii, 24g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, czosnek w butelce, polędwiczki wieprzowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Medaliony wieprzowe w sosie pomarańczowym, Medaliony Wieprzowe Z Sosem Pomarańczowym, oraz Medaliony wieprzowe z sosem morelowo-pomarańczowym.
Instrukcje
Przyciąć tłuszcz z wieprzowiny i pokroić w poprzek na kawałki o grubości 1 cala.
Umieść każdy kawałek między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć każdy kawałek do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Posypać obie strony wieprzowiny pieprzem i solą.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w 9-calowej żeliwnej patelni pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjąć wieprzowinę z patelni; odstawić.
Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oleju.
Dodaj czosnek; smażyć 45 sekund. Wymieszać w winie i rozmarynu, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodaj pastę pomidorową; gotuj 2 minuty. Wymieszać bulion i sok pomarańczowy; gotować do zgęstnienia (około 6 minut).
Podawać wieprzowinę z sosem.