Meat Lite: Wiosenna Sałatka z warzyw i steków
Meat Lite: Wiosenna Sałatka z warzyw i steków jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Na 4,23 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 599 kalorii. Jest idealny do valentin day. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ocet balsamiczny, ziemniaki fingerling i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Meat Lite: Ciepła Sałatka Zimowa, Meat Lite: Sałatka z kapusty tajskiej z kurczakiem, oraz Mięso Lite: Maślanka Boczek Kukurydza Sałatka Pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375° F. dobrze umyć zieleninę, obrócić lub osuszyć i odstawić.
Ziemniaki wrzucić z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Posypać grubą solą i rozprowadzić w jednej warstwie na blasze do pieczenia lub w szklanym naczyniu do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut lub do miękkości.
Drugą łyżkę oliwy rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotka i smażyć, aż miękkie i pachnące, tylko o 1-2 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia, zeskrobać szalotki i olej do małej miski i rezerwy patelni.
Dodać miód i ocet do ciepłej szalotki.
Ubij razem i dodaj szczyptę grubej soli i kilka mielonych czarnego pieprzu.
Ubij pozostałą oliwę z oliwek, aby utworzyć emulsję i odstaw na bok, aby smaki się stopiły.
Odstawić patelnię do wysokiej temperatury (nadal powinna mieć niewielką powłokę oleju z szalotki sauté). Stek przyprawiamy grubą solą. Gdy patelnia jest po prostu o paleniu, dodać mięso do niego. Podsmaż stek z jednej strony przez 3-5 minut lub do momentu, aż uformuje się chrupiąca, brązowa skórka. Odwróć mięso i przenieś patelnię do piekarnika.
Niech mięso gotować w piekarniku przez około 5-7 minut dla średnich. Gdy mięso osiągnie pożądaną doneness, wyjąć i odstawić na 5 minut przed krojeniem.
Kiedy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby sobie z nimi poradzić, ćwiartuj je. Rdzeń i ćwiartka jabłka. Wrzucić ciepłe ziemniaki i jabłko z zieleniną i vinaigrette. Stek pokroić cienko i rozpuścić na wierzchu sałatki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.