Maślano-Boczniaste Ziemniaki
Maślanka-boczek rozwalone ziemniaki to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 15g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, śmietanę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Maślanka Boczek Niebieski Ziemniaki, Herbed Buttermilk Smażone Ziemniaki, oraz Maślanka Czosnkowa Pieczona Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać ziemniaki do garnka i przykryć wodą. Doprawić solą i doprowadzić do wrzenia. Raz w wrzenia, gotować, aż widelec może łatwo przebić przez ziemniaki, 10 do 15 protokół.
Odcedzić i dodać do miski.
Umieść boczek w żeliwnej patelni na średnim ogniu. Pozostawić boczek do renderowania i chrupiące, o 5 protokół. Zarezerwować tłuszcz.
Do rondla włożyć maślankę i śmietanę i oparzyć. Rezerwa do czasu potrzebnego.
Ziemniaki zmiażdżyć trochę, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Dodać masło, odrobinę rozgrzanej maślanki / śmietany, szalotki i 1 łyżkę tłuszczu boczku i rozbić. Smak i ponownie doprawić w razie potrzeby, dodając więcej maślanki / śmietany w razie potrzeby. Złożyć wytopiony boczek, zastrzegając trochę do dekoracji.
Udekoruj zarezerwowanym boczkiem i szalotki.