Maślanka Smażony Kurczak
Maślanka smażony kurczak może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 66g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 895 kalorii. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka papryki, części kurczaka ze skórką, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Gofry maślane z maślanką smażony kurczak, Maślanka Smażony Kurczak, oraz Maślanka Smażony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce ubij maślankę z 1 łyżką. sól i 1 łyżeczka. pieprz, mieszając, aż sól się rozpuści. Kawałki kurczaka osuszyć, odciąć i wyrzucić końcówki skrzydeł i umieścić kurczaka w misce z mieszaniną maślanki. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 12 godzin lub do 1 dnia, obracając kurczaka od czasu do czasu. (Alternatywnie, umieścić połowę mieszanki maślanki i połowę kurczaka w każdym z 2 dużych worków ziplock, uszczelnić, wstrząsnąć płaszcz i przechowywać w lodówce.)
Umieść 2 Stojaki z drutu na 2 dużych blachach do pieczenia.
Ubić razem mąkę, skrobię kukurydzianą, paprykę, 1 łyżeczkę. sól i 1 / 2tsp. pieprz i podzielić mieszaninę mąki między 2 duże torby ziplock. Pracując z kilkoma kawałkami na raz, usuń kurczaka z mieszaniny maślanki, pozwalając nadmiar kapać. Wrzuć kurczaka do mieszanki mąki, zamknij worek i dokładnie wstrząśnij, aby pokryć.
Usunąć kawałki kurczaka, strząsnąć nadmiar mąki i umieścić na stojakach. Powtarzaj, aż wszystkie kawałki kurczaka zostaną pokryte.
Pozwól kurczakowi odpocząć na stojaku przez 30 minut, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
W 12-calowej patelni żeliwnej lub ciężkiej patelni dodaj 1/2 cala oleju. Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 177°.
Pracując partiami i używając szczypiec, ostrożnie umieść kilka kawałków kurczaka skórą w dół w oleju(nie tłocz patelni). Przykryć patelnię i gotować kurczaka przez 7 protokół. Odkryj i obróć kawałki kurczaka szczypcami. Gotować uncovered przez 7 protokół, następnie włączyć ponownie i gotować aż złoty kolor na całym i gotowane przez, obracając często, 5 do 7 minut dłużej. (Termometr do mięsa włożony w najgrubszą część powinien odczytywać 71° dla białego mięsa i165 dla ciemnego.)
Wyjmij kurczaka do czystego stojaka drucianego, aby osuszyć.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Riesling. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Chateau Ste. Michelle Riesling]()
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.