Małże z Oregano i bułką tartą (Vongole Origanate)
Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oregano, cebuli, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Małże Oreganato: Vongole Origanate, Małże z bułką tartą z skórką pomarańczową i anielskimi włosami, oraz Tagliatelle Con Vongole-Makaron Z Małymi Małżami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ostrożnie otwórz małże, odrzucając górne muszle i spuść płyn małży do małej miski do mieszania. Odstawić. Poluzuj małże z dolnych muszli, ale nie usuwaj ich.
Wlać sól na blasze do pieczenia tak, że jest co najmniej 1/2 cala głębokości i ułóż małże w ich pół-muszli w soli.
W 10-do 12-calowej patelni sauté, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż do palenia.
Dodaj cebulę, czosnek, i papryka i gotować 6 do 7 protokół, aż zmiękną i światło złoty kolor.
Dodaj bułkę tartą i kontynuuj gotowanie kolejne 3 minuty, aż będą jasnobrązowe, jak również.
Wyjąć mieszaninę z ognia, doprawić solą i pieprzem i ostudzić. Wymieszać z oregano i reserved clam płyn.
Rozgrzej brojlery. Opakowanie około 2 łyżeczki mieszanki okruchów luźno do każdej muszli małża. (Pamiętaj, że małż, a nie farsz, jest najważniejszą częścią tego dania; farsz powinien otaczać i wzmacniać małż, a nie go obezwładniać.)
Umieść małże pod brojlerem i ciepła przez, o 1 1/2 do 2 minut, tylko do mieszaniny okruchów jest głęboki złoty brąz; nie jesteś naprawdę gotowanie małża.
Skropić kroplą oliwy i podawać.
Z Mario Batali Holiday Food Mario Batali opublikowane w aranżacji Z Clarkson Potter / Publishers
Przedruk za zgodą Mario Batali Holiday Food przez Mario Batali. © 2000 Clarkson Potter
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.