Małże Z Limonki Kokosowej

Małże Z Limonki Kokosowej
Małże z limonki kokosowej mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Jeśli masz trawę cytrynową, szalotkę, do 1,2 kg małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Babeczki z limonką kokosową z lukrem z serka kokosowego, Małże z sokiem z limonki i Mirinem, oraz Małże Gotowane Na Parze Z Limonką I Kolendrą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj szalotki i podsmażyć, aż półprzezroczyste, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Dodaj czosnek, imbir i trawę cytrynową i wymieszaj, aby dobrze wymieszać. Dusić aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać z sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
4
Dodaj wino i wymieszać, za pomocą drewnianej łyżki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki, które utknęły na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
GarnekGarnek
5
Doprowadzić mieszaninę wina do wrzenia i gotować przez około 2 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej i wymieszać z mlekiem kokosowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
WinoWino
6
Dodaj małże do garnka, odrzucając wszelkie, które nie są blisko dotyku, i delikatnie wymieszaj, aby pokryć je płynem. Przykryć i gotować, aż wszystkie muszle się otworzyły, o 5 protokół. Należy wyrzucić wszystkie małże, które pozostają zamknięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Podziel małże między rozgrzane miski i chochle w gorącym bulionie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
ChochlaChochla
8
Udekorować natką pietruszki lub szalotki i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Pietruszka-naćPietruszka-nać
9
Z książki kucharskiej Domaine Chandon autorstwa Jeffa Morgana. Copyright © 2010 by Domaine Chandon; photography © 2010 by France Ruffenach. Wydany przez Chronicle Books LLC.

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn