Małże z czerwoną cebulą, cydrem i crème fraîche

Małże z czerwoną cebulą, cydrem i crème fraîche mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 534 kalorie, 33g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 3,61 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 17 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cydr, ząbek czosnku, półtłusty crème fraîche i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wędzony łosoś z koprem, czerwoną cebulą i Crème Fraîche, Placki ziemniaczane z buraków i czerwonej cebuli z puree z marchwi i chrzanem i kminkiem Creme Fraiche, oraz Grillowany klopsik z ziemniakami Creme Fraiche, brązowym groszkiem maślanym z szalotką i krążkami czerwonej cebuli.
Instrukcje
Przygotuj małże. Szoruj je, aby usunąć wszelkie wąsy i odciągnij brodę, a następnie wyrzuć wszystkie, które są uszkodzone lub przyzwyczajone do zamknięcia po naciśnięciu.
Roztopić masło na dużej patelni i gotować cebulę przez 3-4 min, a następnie dodać czosnek.
Wlać cydr i posypać szałwią, a następnie doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Dodaj małże, przykryj i gotuj na średnim ogniu (od czasu do czasu potrząsając patelnią) przez 3-4 minuty, aż się otworzą. Unieś małże do miski i utrzymaj ciepło.
Płyn do gotowania bąbelkować na patelni przez 2 minuty, a następnie dokładnie wymieszać z crme frache.
Podgrzać i zalać małże do podania.