Małże w sosie z białego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Małży w sosie z białego wina. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.63 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 368 kalorii, 28g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1062 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, szalotka, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Małże w sosie z białego wina, Małże w sosie z białego wina, oraz Małże Z Sosem Z Białego Wina.
Instrukcje
Włóż małże do miski osolonej wody (1 łyżka soli na ćwierć wody) na 10-15 minut. Wyrzuć wszystkie, które są szeroko otwarte lub odmawiaj zamknięcia, gdy je obsługujesz, ponieważ te są prawdopodobnie martwe.
Patrząc na zamknięte małże, zobacz, czy jeszcze jakieś mają brody (długie Owłosione nici, które pomagają zakotwiczyć małże na powierzchni) i wyciągnij je, ciągnąc powoli i mocno w kierunku zawiasu muszli.
Umieść wino, małże na dnie dużego garnka, paruj, aż małże się otworzą: umieść 1/2 szklanki białego wytrawnego wina na dnie dużego garnka (co najmniej 4-quart).
Dodaj małże do garnka. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gdy małże gotują, uwalniają swoją silnie aromatyzowaną wodę do garnka.
Gotować, aż muszle się otworzą, a małże są po prostu gotowane, patrząc na parze i miękkie, 5 do 7 protokół. Uważaj, aby nie przegotować, bo małże będą gumowate i twarde.
gotowane małże, zachowaj płyn do gotowania: po ugotowaniu Małży ostrożnie wyjmij je z garnka do miski, jeden po drugim za pomocą szczypiec, w tym tych, które zerwały się z muszli. Nie wyrzucaj płynu do garnka!
Niech woda w garnku osiedlić się na minutę. Każdy żwir osiądzie na dnie. Delikatnie wylej wodę do miarki, pozostawiając ziarno w garnku do późniejszego wyrzucenia. Jeśli woda, którą odmierzyłeś, jest nadal trochę ziarnista, odfiltruj ziarno za pomocą sita.
Podsmażyć szalotki i czosnek na maśle, dodać mąkę: roztopić masło w średniej wielkości rondlu.
Dodaj szalotki i gotować kilka minut, aż półprzezroczyste.
Dodać czosnek i gotować minutę więcej. Jeśli chcesz, aby sos był trochę gęsty, dodaj łyżeczkę lub dwie mąki do patelni, wymieszaj, aby połączyć. (W przeciwnym razie pomiń mąkę.)
Dodaj wodę do gotowania Małży, aby utworzyć SOS: powoli dodaj około filiżanki przefiltrowanej wody do gotowania małży do rondla, mieszając, aby utworzyć gładki SOS.
Do sosu dodać mieloną natkę pietruszki.
Polać małże sosem do podania:
Umieścić małże w miseczkach do serwowania.
Wlać sos na każdej misce Małży.
Podawać z chrupiącym chlebem do zanurzenia w sosie.
Polecane wino: Muscadet, Riesling, Wino Różane
Małże można łączyć z Muskadetem, Rieslingiem i winem różowym. Muscadet to klasyczne połączenie, ale wiele chrupiących, suchych białek zadziała. Jeśli małże są gotowane z pomidorami, wybierz różowe. Jeśli małże są po pikantnej stronie, spróbuj Riesling. Jednym z win, które można spróbować jest Jolie-Laide Rodnick Farm Melon De Bourgogne. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Jolie - Laide Rodnick Farm Melon de Bourgogne]()
Jolie - Laide Rodnick Farm Melon de Bourgogne
Dawniej znany jako Anttle Vineyard, jest to dramatyczne wysokie pustynne miejsce w górach Gabilan sąsiadujących z Parkiem Narodowym Pinnacles. Nachylenie od strony południowej, wysokość 1800 ft z widokiem na Monterey z umiarkowanymi wpływami przybrzeżnymi. Położony tuż pod wygasłym wulkanem z rozłożonymi glebami granitowymi i wapiennymi. Zebrano wcześnie, aby zachować naturalną kwasowość, cały klaster wciśnięty do betonowych jaj, gdzie przeszedł spontaniczną fermentację, a następnie 6 miesięcy sur lie elevage.Kredowa muszla ostryg, werbena cytrynowa i kwiat cytrusów z przepyszną kwasowością.