Małże w białym winie

Małże w białym winie
Małże w białym winie to pescatarian hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 731 kalorii, 45g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.9 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz nici szafranowe, sól koszerną, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Małże Z Białym Winem, Małże W Białym Winie, oraz Małże w białym winie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby oczyścić małże, włóż je do dużej miski z 2 ćwiartkami wody i mąki i mocz przez 30 minut lub do momentu, gdy małże zniszczą piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Odcedzić małże, a następnie usunąć "brodę" z każdego palcami. Jeśli są brudne, szoruj małże szczotką pod bieżącą wodą. Odrzuć małże, których muszle nie są szczelnie zamknięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
W dużym garnku z aluminium podgrzać masło i oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodać szalotki i gotować przez 5 protokół; następnie dodać czosnek i gotować przez 3 więcej minut, lub aż szalotki są przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
6
Dodaj pomidory, szafran, pietruszka, tymianek, wino, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
SzafranSzafran
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać małże, dobrze wymieszać, następnie przykryć garnek i gotować na średnim ogniu przez 8 do 10 minut, aż wszystkie małże zostaną otwarte (odrzuć wszystkie, które nie otwierają się). Z pokrywką potrząśnij garnkiem raz lub dwa razy, aby upewnić się, że małże nie przypalają się na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Wlać małże i sos do dużej miski i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia48
Magazyn