Małże Kokosowo-Curry
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać małże kokosowo-Curry spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 665 kalorii, 33g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka imbiru, małże, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kokosowe Małże Curry, Kokosowe Małże Curry, oraz Kokosowe Małże Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć trawę cytrynową, pozostawiając 6 cali na końcu korzenia; Odrzuć wierzchołki. Rozbij łodygi płaską stroną noża i pokrój na 1-calowe kawałki.
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w każdym z 2 dużych garnków na średnim ogniu.
Dodać 1 pokrojoną cebulę do każdego i gotować, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać połowę każdego z czosnku, trawy cytrynowej, imbiru i pasty curry do każdego garnka i gotować, mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Dodaj 1 puszka mleka kokosowego, 2 łyżki sosu rybnego i 1/4 szklanki wody do każdego garnka i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Podzielić małże między garnki; przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż małże otwarte, o 8 protokół. (Odrzuć wszystkie, które nie otwierają się.)
Dodaj sok z 2 limonek do każdego garnka, a następnie dodaj połówki limonki. Wymieszać 1/2 szklanki kolendry do każdego.
Podawać z chlebem, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.