Małże i czosnek Scotta Ure ' a
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, pierwotne i pescatarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, małże Scotta Ure ' a i czosnek mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis zawiera 4 porcje z 185 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Za 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 332 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką masło, białe wino, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Z łyżką ocena 46%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Czosnek I Małże Chili, Spaghetti z małżami i czosnkiem, oraz Grillowane Małże Z Masłem Czosnkowym.
Instrukcje
Umyj małże, aby usunąć brud lub piasek.
W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; smaż przez 1 minutę lub do miękkości.
Wlej białe wino. Gotuj, aż wino zmniejszy się do połowy swojej pierwotnej objętości.
Dodaj małże, przykryj i gotuj na parze, aż małże zaczną się otwierać.
Dodaj masło, przykryj i gotuj, aż większość lub wszystkie małże się otworzą. Odrzuć te, które się nie otwierają.
Przenieś małże i sok do 2 dużych misek.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet
Małże działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Riesling i Muscadet. Maślany chardonnay świetnie nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przypraw w swoich skorupiakach, półsuche riesling może zrównoważyć upał. Brick & Mortar Manchester Ridge Vineyard Chardonnay z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Cegła I Zaprawa Manchester Ridge Vineyard Chardonnay]()
Cegła I Zaprawa Manchester Ridge Vineyard Chardonnay