Małże gotowane na parze z sosem cytrynowo-szafranowym

Gotowane na parze małże z sosem cytrynowo-szafranowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz masło, małże, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Podobne przepisy to Małże gotowane na parze z sosem cytrynowo-szafranowym, Szafran Gotowany Na Parze Małże, oraz Małże Gotowane Na Parze Z Szafranem I Pomidorem.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać śmietanę i żółtka. Roztopić masło w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i sauté do miękkości, o 3 protokół.
Dodaj koniak i zapal zapałką.
Niech płoną płomienie; ubić sokiem z cytryny i szafranem. Odstawić obie mieszanki na bok.
Włożyć małże do ciężkiego dużego garnka; wlać wino. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć garnek i gotować, aż małże otwarte, o 6 protokół.
Zdjąć z ognia. Używając szczypiec, przenieś małże na blachę do pieczenia (odrzuć wszystkie małże, które się nie otwierają).
Usunąć górną połowę każdej muszli małży; małże podzielić w dolnej muszli na 4 miski. Namiot z folią.
Odcedzić płyn do gotowania małży z garnka przez sito wyłożone wilgotnym ręcznikiem papierowym na patelnię z mieszanką szalotki. Gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 3 protokół. Bardzo powoli ubić gorącą ciecz do mieszanki crème fraîche; powrócić do tej samej patelni. Wymieszać na małym ogniu, aż sos zgęstnieje na tyle, aby płaszcz łyżka, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia; doprawić sosem solą i pieprzem. SOS łyżka na małże.
* Sprzedawane w niektórych supermarketach. Jeśli jest niedostępny, podgrzać 1 szklankę śmietany do ubijania do letniej (85°F).
Zdjąć z ognia i wymieszać w 2 łyżkach maślanki. Przykryć i odstawić w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż lekko zgęstnieje, 24 do 48 godzin, w zależności od temperatury pomieszczenia. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.