Małże gotowane na parze z pikantną czerwoną papryką Aioli

Gotowane na parze małże z pikantną czerwoną papryką Aioli może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 662 kalorie, 26g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 4,83 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Mieszanka Wietnamskiej pasty chili, wina, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Spróbuj Małże Gotowane Na Parze Z Zielonym Czosnkiem Aioli, Karczochy Gotowane Na Parze Z Pieczoną Czerwoną Papryką Aioli, oraz Pikantne małże na parze w piwie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść czerwoną paprykę na otwartym ogniu lub grillu. Obróć się do czernienia ze wszystkich stron. Po całkowitym zwęgleniu wyjąć do miski i przykryć folią.
Niech papryka ostygnie, aż można obsługiwać go wygodnie. Za pomocą palców Usuń zaczernioną skórę, aby odsłonić czerwony kolor pod spodem. (Ręcznik papierowy wytrze to, czego nie można usunąć palcami.) Grubo posiekać pieprz i umieścić go w misce robota kuchennego.
Dodaj żółtka, czosnek, ocet, pastę chili i sól do smaku. Puree, aż mieszanina będzie jednorodna. Podczas gdy maszyna pracuje bardzo powoli, mżawka w oleju, aż do włączenia. Sprawdź aioli dla tekstury i smaku. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj kilka kropli wody, aby go rozrzedzić, lub z drugiej strony, jeśli jest zbyt cienki, dodaj więcej oleju. Pożądanym rezultatem jest dość cienki aioli. Sprawdź smak i dodaj więcej soli lub pasty chili, w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Aby ugotować małże: w garnku, wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystkie małże, obficie posmarować oliwą z oliwek.
Dodać cebulę i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła, często mieszając. Gotować cebulę, aż będą bardzo miękkie i aromatyczne, ale nie mają koloru.
Dodać czosnek, tymianek i liść laurowy i gotować przez kolejne 2 do3 protokół. Mieszać, aby mieć pewność, że czosnek nie pali.
Dodać małże i wymieszać, aby pokryć olejem.
Dodaj wino i przykryj garnek. Paruj małże przez 5 do 6 minut lub aż wszystkie muszle się otworzą. Jeśli niektóre muszle nie otwierają się, gotuj je trochę dłużej. Czasami najświeższe małże są najbardziej uparte do otwarcia.
Usuń małże, które nie otwierają się po dłuższym gotowaniu. W razie wątpliwości, wyrzuć.
Podczas gdy małże są na parze, grill lub tosty kromki chleba.
Podawać małże w pojedynczych miseczkach z dużą ilością soku z dna garnka. Obficie skropić każdą miskę aioli.
Udekoruj tostami. (Może chcesz mieć więcej tosty chleb pod ręką, aby sop się pyszne płyn!)
* OSTRZEŻENIE O SUROWYM JAJKU
Kuchnie Food Network sugerują ostrożność w spożywaniu surowych i lekko ugotowanych jaj ze względu na niewielkie ryzyko salmonelli lub innej choroby przenoszonej przez żywność. Aby zmniejszyć to ryzyko, zalecamy używanie wyłącznie świeżych, odpowiednio schłodzonych, czystych jaj klasy A lub AA z nienaruszonymi skorupkami i unikanie kontaktu między żółtkami lub białkami a skorupką.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.