Mała jagodowa budyń z sosem cytrynowo-twarogowym
Małe puddingi borówkowe z sosem cytrynowo-twarogowym wymagają ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 575 kalorii, 11g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.58 za porcję. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, jagody, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Borówkowa Budyń Z Twarogiem Cytrynowym, Borówkowa budyń z twarogiem cytrynowym, oraz Babeczki Z Twarogiem Jagodowym Cytrynowym.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 180C / 160C wentylator / gaz 4 i umieścić czajnik na. Masło 6 poszczególnych miseczek budyń lub dariole formy i linii DNA z kręgami pieczenia pergaminu. Masło i cukier ubić na bladość i puszystość, następnie ubić jajka jeden po drugim. Złóż mąkę i skórkę cytrynową z sokiem z połowy cytryny. Dzielimy na formy i równomiernie rozrzucamy borówki na każdą z nich.
Posadź formy w blaszce do pieczenia lub naczyniu do pieczenia na tyle dużym, aby pomieścić je wszystkie.
Wlać wrzącą wodę z czajnika, aby dostać się do połowy boków.
Piec przez 30-40 minut, aż powstanie i szaszłyk włożony w środek wychodzi czysty.
Tymczasem zrobić sos. Na małą patelnię wrzucić twaróg cytrynowy i delikatnie ogrzać. Stopniowo mieszaj sok z 1 cytryny do mąki kukurydzianej, aż uzyskasz gładką pastę, a następnie wymieszaj z twarogiem cytrynowym. Bańka przez 1-2 min, mieszając, aż będzie gładka. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Aby podać, ostrożnie uwolnij każdy budyń z formy, przesuwając nóż sztućcowy wokół krawędzi. Obróć się na serwowanie potraw i łyżkę sosu cytrynowego na wierzchu. Jedz z odrobiną crme frache lub jogurtu.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "