Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Masło Paneer Masala może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 549 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Mieszanka masła, mielone orzechy nerkowca, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj paneer butter masala-jak zrobić Paneer butter masala z sosem, Paneer Makhani (Paneer Masala Masala) (Styl Restauracji), oraz Masło Paneer Masala / Easy Paneer s / bez cebuli bez czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu; smażyć paneer w 2 partiach, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paneer
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dodać pastę imbirową i pastę czosnkową. Nadal gotować, aż pachnące, o 1 minutę więcej. Wymieszać nerkowce, mielone czerwone chiles, kminek, kolendra, i garam masala do mieszanki cebuli. Gotować i mieszać przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Pasta Imbirowa
Czerwona Papryka Chili
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Orzechy Nerkowca
¼ łyżeczki Oregano
20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Wymieszać sos pomidorowy, pół na pół, mleko, cukier, i sól do mieszanki przypraw; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Dodać smażone paneer i gotować na wolnym ogniu, o 5 protokół więcej.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.