Masło Orzechowo-Bananowe Semifreddo
Masło orzechowo-bananowe Semifreddo wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 681 kalorii, 16G białka, oraz 49g tłuszczu. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ciężkiej śmietany, kremowe masło orzechowe, Likier z orzechów laskowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać arkusze graham cracker można śledzić to danie główne z Lody Graham Cracker jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Masło Orzechowo-Bananowe Semifreddo, Masło Orzechowe Semifreddo, oraz Peanut Butter Caramel Semifreddo.
Instrukcje
Przygotuj skorupę: spryskaj metalową patelnię bochenek o wymiarach 9 na 5 cali sprayem do gotowania i nawiń plastikową folią, pozostawiając 2-calowy zwis ze wszystkich stron; spryskaj plastikową folię. Drobno zmielić orzeszki ziemne i krakersy graham w robocie kuchennym.
Dodać roztopione masło i pulsować aż do połączenia. Wcisnąć mieszaninę na dno przygotowanej patelni i schłodzić.
Zrób lody: Przynieś 2 cale wody na wolnym ogniu w rondlu na średnim ogniu. Napełnij miskę lodowatą wodą.
Żółtka, 1/2 szklanki cukru, puree bananowe, Likier z orzechów laskowych i sól ubić w dużej metalowej misce.
Umieść miskę nad garnkiem gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody) i ubijaj, aż zgęstnieje, 8 do 10 minut.
Wyjmij miskę z garnka i włóż do lodowatej wody do ostygnięcia.
Ubij śmietanę i pozostałą 1/4 szklanki cukru mikserem, aż śmietana po prostu utrzyma sztywne szczyty (nie przegotuj). Delikatnie złóż krem do kremu bananowego.
Rozgrzać masło orzechowe w kuchence mikrofalowej do miękkości, o 20 sekund; ostudzić lekko.
Wrzuć łyżki masła orzechowego do kremu bananowego i złóż do wirowania.
Rozprowadzić mieszaninę na skorupie na patelni, przykryć folią i zamrozić do twardego, co najmniej 9 godzin. Wyciągnij z patelni za pomocą plastikowej folii i pokrój na 1-calowe plastry.