Masala Warzywna

Masala Warzywna
Przepis warzyw Masalan jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka marchew, chili w proszku, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Masala Warzywna, Mieszana Masala Warzywna, oraz Mieszana Masala Warzywna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W zimnej wodzie umieść ziemniaki, marchew i fasolkę szparagową. Pozostawić do namoczenia podczas przygotowywania reszty warzyw; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
WodaWoda
2
W bezpiecznym naczyniu mikrofalowym umieść ziemniaki, marchew, fasolkę szparagową, groszek, sól i kurkumę. Gotować przez 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
ZiemniakZiemniak
KurkumaKurkuma
MarchewMarchew
GrochGroch
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować nasiona gorczycy i kminek; gdy nasiona zaczynają się rozpylać i pop, dodać cebulę i saute aż przezroczysty. Mieszać w pomidory, garam masala, imbir, czosnek i chili w proszku; saute 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Garam MasalaGaram Masala
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Papryka ChiliPapryka Chili
KminekKminek
CebulaCebula
NasionaNasiona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj gotowane warzywa do mieszaniny pomidorów i saute 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
5
Dekoruj liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Laurenz V Charming Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 28 dolarów za butelkę.
Laurenz V Charming Gruner Veltliner
Laurenz V Charming Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa Pikanteria Veltlinera tworzą fascynującyowocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatne owocekwasowość. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn