Masło toffi orzechy laskowe i gorzka czekolada to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 40. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, masło, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Popcorn z masłem toffi {z ciemną czekoladą i solonymi orzechami}, Gorzka czekolada lody Rocky Road z orzechami laskowymi, oraz Tarte tatin bananowy z soloną gorzką czekoladą i orzechami laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W małym rondlu roztopić masło i wodę na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki W Czekoladzie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać cukier i syrop kukurydziany. Wytrzyj boki rondla wilgotną szczotką do ciast, aby usunąć luźne kryształy cukru. Gotować mieszaninę cukru do 300 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Wyjmij z ognia i ustaw patelnię nad lodową kąpielą na 5 do 10 sekund, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Wyjąć z lodowej kąpieli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski Wermutu
5
Dodaj wanilię i sodę oczyszczoną, mieszając, aby włączyć. Szybko wlać mieszaninę na silikonową podkładkę i rozprowadzić cienko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Płatków Owsianych (szybkich Lub Zwykłych)
Zimne Mleko Do Podania
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Posypać posiekanymi orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
7
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, 5 do 7 minut.
8
Po ustawieniu toffi odwróć się na arkusz pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Toffi
9
Rozłóż cienką warstwę płynu, hartowanej czekolady na toffi i odstaw. Po ustawieniu czekolada powinna być błyszcząca, twarda i powinna pękać z dowolnym oporem. Odwróć się i rozbij na pożądane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Toffi
10
Nad podwójnym kotle, stopić 4 uncje czekolady do 115 stopni do 120 stopni F. doprowadzić miskę, z czekoladą, do płaskiej, czystej powierzchni roboczej (najlepiej marmuru lub stali nierdzewnej), wycierając nadmiar wody lub pary z miski. Z gumową szpatułką, w pełni włącz pozostałą 1-uncję czekolady. Obniżyć temperaturę czekolady do 80 do 84 stopni F, mieszając stale w ruchu na rysunku 8 lub składając (patrz Notatka kucharza). Po ostygnięciu przetestuj czekoladę, zanurzając mały pasek papieru pergaminowego w roztopionej czekoladzie, a następnie połóż ją na czystej powierzchni roboczej. W przypadku hartowania czekolada na pergaminie powinna być sucha, twarda, błyszcząca i bez smug w ciągu 3 do 5 minut. Jeśli którakolwiek z nich wystąpi, mieszaj (mieszając) czekoladę lub stół ponownie, aż test na pergaminie wykaże, że czekolada jest hartowana. Po hartowaniu, doprowadzić czekoladę z powrotem do podwójnego kotła i podgrzać do nie wyższej niż 89 stopni F. (doprowadzenie temperatury z powrotem pomaga w bardziej płynnej konsystencji pracy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman