Marynowany Łosoś Z Sosem Salmoriglio
Marynowany łosoś z sosem Salmoriglio to pescatarian przepis z 90 porcjami. Jedna porcja zawiera 21 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Mieszanka soku z cytryny, sól, sos, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Ryba marynowana w sosie Salmoriglio, Orzo z miętowym sosem Salmoriglio, oraz Grillowany kurczak z sosem Salmoriglio z jarmużu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Filety rybne posypać odrobiną octu, opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku.W filety wcierać odrobinę soli.
Umieść rybę w bezpiecznym naczyniu do zapiekania w piekarniku.Z jednej strony filety posypać połową soku z cytryny, a następnie pokryć połową bułki tartej.Uwaga jeśli potrzebujesz więcej niż 1/3 szklanki bułki tartej, użyj ich, to zależy od Twojego gustu. Użyłam również włoskiej bułki tartej i były bardzo smaczne.
Filety skropić oliwą z oliwek. Upewnij się, że wszystkie okruchy chleba są pokryte oliwą z oliwek, nawet jeśli trzeba użyć więcej niż sugerowana Ilość tak, że chrupie się ładnie.Przekręć filety i powtórz kroki 5-7 z pozostałą oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i bułką tartą.Przykryć rybę i marynatę w temperaturze pokojowej przez 30 minut.Podczas marynaty rybnej, zrobić sos dodając tymianek, sok z cytryny, musztardę i sól do smaku do robota kuchennego i puls przez 1 minutę.
Dodać masło i proces do gładkiej.Powoli skropić oliwą z oliwek, aż sos w pełni zmieni się w gładką konsystencję majonezu.Po marynowaniu ryby umieść naczynie zapiekane Odkryte w piekarniku 400 stopni. Ponownie, Czas gotowania może się różnić w zależności od rodzaju ryby używasz. I gotowane 6 oz 1-1 1/2 w grubych filetów z łososia, które używałem przez 13 minut z każdej strony, a następnie pieczone je z jednej strony przez 2 protokół, aby dać skorupę jakiś kolor. Można również grillować ryby, jeśli wolisz.
Podawać rybę z polanym sosem.Smacznego!
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.