Marynowane krewetki z koprem włoskim
Marynowane krewetki z koprem włoskim to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, sok z cytryny, ocet winny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Koper Marynowany, Ume Marynowany Koper Włoski, oraz Marynowana Sałatka Cytrusowa Z Kopru Włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę kopru włoskiego pokroić cienko, zastrzegając liście. Pokroić liście do wysokości 1 łyżki. Napełnij dużą miskę do połowy lodem i wodą.
Przynieś 1 Łyżkę. sól koszerna i 2 qt. woda do wrzenia w holenderskim piecu na dużym ogniu.
Usuń z ognia; dodać krewetki, i odstawić, mieszając raz, 1 minutę lub po prostu aż krewetki skręcić różowy.
Krewetki przenieść do wody lodowej, za pomocą łyżki szczelinowej. Rezerwa 2 filiżanki gorącego płynu do gotowania w średniej misce.
Niech krewetki stać 10 minut, mieszając raz.
Przenieś krewetki na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem, rezerwując lodowatą wodę w misce.
Wymieszać sok z cytryny i 4 kolejne składniki do przygotowanego gorącego płynu do gotowania, aż sól i cukier rozpuszczą się.
Umieścić miskę w zarezerwowanej wodzie z lodem i ubić mieszaninę soku z cytryny, aż ostygnie do temperatury pokojowej (około 10 minut).
Usuń mieszaninę soku z cytryny z lodowatej wody; Odrzuć lodowatą wodę, rezerwując schłodzoną miskę dla krewetek. Wymieszać cebulę, plastry kopru włoskiego, posiekane liście kopru włoskiego, i krewetki w schłodzonej misce.
Wlać schłodzoną mieszaninę soku z cytryny na mieszaninę krewetek. Przykryć i schłodzić od 1 godziny do 2 dni.
Podawać z łyżką szczelinową.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.