Marynowane kotlety wieprzowe z ziemniakami i kapustą
Marynowane kotlety wieprzowe z ziemniakami i kapustą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 37g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.49 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ocet, kotlety wieprzowe, Koper i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszankę przypraw można śledzić to danie główne z Pumpkin Pie Spice Cream Scones jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 82%. Spróbuj Kotlety schabowe z czerwoną kapustą, Kotlety Schabowe Z Czerwoną Kapustą, oraz Kotlety Wieprzowe Z Boczkiem I Kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika.
Kotlety schabowe posmarować 2 łyżeczkami białego octu i posypać 1/4 łyżeczki koperku, 1/4 łyżeczki przyprawy do marynowania, solą i czarnym pieprzem.
Kotlety schabowe ułożyć na patelni.
Broil w nagrzanym piekarniku, aż soki uruchomić jasne i kotlety są rumiane, 4 do 8 minut na stronie.
Kotlety skropić 1 łyżeczką octu i klapki w połowie gotowania. Natychmiastowy odczyt termometr mięsa włożony do najgrubszej części kotleta powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (65 stopni C).
W rondlu umieścić bulion wołowy, ziemniaki i 1/4 szklanki białego octu, doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować przez 4 minuty. Wymieszać 1/4 łyżeczki koperku, 1/4 łyżeczki przyprawy do marynowania i rozdrobnioną kapustę; przykryć i gotować jeszcze 4 minuty.
Odcedzić płyn i wymieszać 2 łyżki octu do mieszanki kapusty. Doprawić solą i czarnym pieprzem i podawać z pieczonym kotletem schabowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau