Marynowane Fioletowe Marchewki
Marynowane fioletowe marchewki mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko receptur Hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 60 porcji z 24 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ząbków czosnku, papryka serrano, nasiona koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Marynowana Kapusta Purpurowa, Purple Hull Groch Marynowany Sałatka, oraz Unknownchef86 ' s Purple Pickled Eggs.
Instrukcje
Marchew pokroić wzdłuż na ćwiartki. Doprowadzić ocet, wodę i sól do wrzenia w 4-qt. rondel na średnim ogniu. Pakuj marchew w 6 sztuk (1-pkt.) gorące sterylizowane słoiki, napełnianie do 1/2 cala od góry.
Dodaj 1 ząbek czosnku, 1 pieprz serrano, 1 łyżeczka. nasiona kopru i 1 łyżeczka. nasiona gorczycy do każdego słoika.
Wlać gorącą mieszaninę octu na mieszaninę w słoikach, wypełniając do 1/2 cala od góry. Uszczelnienie i proces zgodnie z zaleceniami (patrz poniżej), wydłużając czas wrzenia w Kroku 3 Instrukcji konserw do 15 minut.
Odstawić na co najmniej 7 dni przed podaniem.
Trzystopniowy poradnik do stawiania
Tak, to naprawdę takie proste. Aby rozpocząć, potrzebujesz podstawowego konserwatora, podnośnika do słoików i stojaka do konserw. Poszukaj 9-lub 12-częściowego zestawu do konserw, który będzie zawierał wszystkie te elementy i nie tylko.
Doprowadzić do wrzenia puszkę do połowy pełną wody; gotować na wolnym ogniu.
Umieść słoiki w dużym garnku z wodą do przykrycia; doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
W dużym rondlu umieść paski i pokrywki. (Zawsze używaj nowych pokrywek.) Za pomocą kadzi, opasek i pokryw z gorącą wodą z kanistra, aby zmiękczyć uszczelki.
Tymczasem przygotuj przepis.
Usuń gorące słoiki z stockpot, 1 na raz, za pomocą podnośnika słoika i wypełnij zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Wytrzyj felgi wypełnionych słoików. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski (ciasne, ale nie za ciasne).
Umieść słoiki w stojaku do konserw i umieść w gotującej się wodzie w puszkach.
Dodaj więcej wrzącej wody w razie potrzeby, aby przykryć słoiki o 1 do 2 cali. Doprowadzić wodę do toczącego się wrzenia; gotować 15 minut, dostosowując czas przetwarzania do wysokości.* Wyłącz ciepło i odstaw 5 minut.
Wyjąć słoiki z konserwy i odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Test uszczelnień słoików przez naciśnięcie centrów pokryw. Jeśli pokrywki nie pękają, słoiki są odpowiednio uszczelnione. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej do 1 roku. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
* Zapoznaj się z kompletnym przewodnikiem USDA do domowego konserwowania w nchfp.uga.edu/publications/publications_usda.html aby dostosować czas przetwarzania do wysokości.