Marynowana Japońska rzepa z Shiso z " małych słoiczków, dużych smaków
Przepis marynowana Japońska rzepa z Shiso z " małych słoików, Duże smaki mogą zaspokoić Japońskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 30 i kosztuje 22 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 24 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście shiso, sól do konserw i marynowania, ocet i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Galaretka Jalapeno z " małych słoiczków, dużych smaków, Kardamon-dżem śliwkowy z " małych słoiczków, dużych smaków, oraz Ognista Salsa brzoskwiniowa z " małych słoiczków, dużych smaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sterylizuj słoiki i przygotuj pokrywki.
Gdy słoiki się gotują, dokładnie szoruj rzep i usuwaj wszelkie przebarwienia; przycinaj zielone wierzchołki.
Pokroić rzep w 1-calowe kliny. Doprowadzić ocet, sól, cukier i 1/2 szklanki wody do wrzenia w rondlu ze stali nierdzewnej 3-quart na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru i soli.
Umieść 2 liście shiso, 1 pieprz serrano i 1 ząbek czosnku w każdym gorącym słoiku. Zapakuj rzepę szczelnie w słoiki, pozostawiając 1/2-calową przestrzeń na głowę. Przykryj rzep gorącym płynem do wytrawiania, pozostawiając 1/2-calową przestrzeń na głowę.
Zapieczętować i przetworzyć słoiki przez 15 minut.
Wyjąć słoiki z wody i odstawić, niezakłócony, w temperaturze pokojowej 24 godzin. Aby sprawdzić uszczelki, zdejmij opaski i naciśnij środek każdej pokrywy. Jeśli pokrywa się nie rusza, słoik jest zapieczętowany. Jeśli pokrywa obniży się i pojawi się ponownie, słoik nie jest zapieczętowany. Przechowywać odpowiednio zamknięte słoiki w chłodnym, ciemnym miejscu do 1 roku. Przechowywać w lodówce po otwarciu.