Marynowana jagnięcina z pomarańczowym Chimichurri

Marynowana jagnięcina z pomarańczowym Chimichurri może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, pieprz, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowana marynowana noga jagnięca ze szparagami i miętą Chimichurri, Kebaby jagnięce marynowane pomarańczowo - limonkowo, oraz Panzanella z marynowaną ciecierzycą i Chimichurri.
Instrukcje
Aby przygotować jagnięcinę, połącz pierwsze 7 składników w małej misce; przetrzyj jagnięcinę.
Umieścić jagnięcinę w dużej plastikowej torbie na suwak; uszczelnić. Marynować w lodówce 2 godziny, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć jagnięcinę z worka; wyrzucić pozostałą marynatę.
Jagnięcinę posypać równomiernie 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rolka jagnięcina; zabezpieczyć jagnięcinę w odstępach 2-calowych sznurkiem.
Umieść jagnięcinę na stojaku pokrytym natryskiem do gotowania; umieść stojak na patelni.
Piec w temperaturze 400 przez 55 minut lub aż termometr zarejestruje 145 (średnio Rzadki) lub pożądany stopień doneness.
Odstawić pieczeń na 20 minut przed krojeniem.
Aby przygotować Chimichurri pomarańczowy, połączyć kolendry i pozostałe składniki w robocie kuchennym; proces do gładkiej.