Martynika kokosowy Kurczak Curry jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 1104 kalorii, 66g białka, oraz 73g tłuszczu. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dobrze sprawdza się jako indyjskie danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać liści laurowych, dyni, mango, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Martynika Kokosowy Kurczak Curry, Martynika Koktajl, oraz Kokosowy Kurczak Curry.
Instrukcje
1
Za pomocą moździerza i tłuczkiem, połączyć czosnek, chile, sól, kolendra, nasiona gorczycy, i kurkuma, i zmielić do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kurkuma
Czosnek Goya®
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym żaroodpornym garnku lub rondlu o grubym dnie. Kurczaka przyprawiamy solą i czarnym pieprzem, a kawałki z każdej strony brązujemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
3
Wyjąć kurczaka z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać pozostały olej, i gotować squash, cebula, bakłażany, i ziemniaki.
Gdy warzywa zaczną mięknąć i brązowieć, posypać mieszanką przypraw i gotować, ciągle mieszając, przez 4 minuty, aby uwolnić zapach przypraw. Powrót kurczaka do naczynia żaroodpornego, i dodać liście laurowe, mleko kokosowe, wywar z kurczaka, i pasta tamaryndowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
(wątroba I Szyja Usunięte)
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Słonina Wieprzowa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
6
Doprowadzić składniki do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i przykryć. Gotować, aż kurczak jest miękki i gotowane przez, o 40 protokół. Około 5 minut przed podaniem wymieszaj mango, papaję, sok z limonki i rum, jeśli używasz. Wymieszać mieszaninę do włączenia, a następnie przykryć i gotować, aż owoce będą gorące. Wyreguluj sól i pieprz, jeśli to konieczne, i podawaj z gotowanym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Zwykły Ananas
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Szkielet Gruner Veltliner (1 litr) z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.