Martini Imbirowo-Limonkowe
Imbirowo-limonkowe Martini to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako napój. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, sok z limonki, wódkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 7%. Spróbuj Imbirowe, cytrynowe i limonkowe Martini, Key Lime Pie Martini, oraz Ginger Martini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Schłodzić syrop imbirowy 1 godzinę lub do bardzo zimnego.
Napełnij shaker do martini lodem.
Dodaj 1/4 szklanki schłodzonego syropu imbirowego, 1/2 szklanki schłodzonej wódki i 1 łyżkę soku z limonki. Dobrze wstrząsnąć; przecedzić do 2 kieliszków do martini. Powtórz procedurę z pozostałym syropem imbirowym, wódką i sokiem z limonki.
W razie potrzeby udekoruj szklanki klinami limonki i liśćmi mięty.