Marrakesz Curry Warzywne
Marrakesz warzywne Curry wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz paprykę, szpinak, słodkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Marrakesz Curry Warzywne, Południowoindyjskie curry warzywne z liśćmi Curry, oraz Gulasz Z Marrakeszu.
Instrukcje
W dużym holenderskim piekarniku umieść słodkie ziemniaki, bakłażan, paprykę, marchew, cebulę i trzy łyżki oleju.
Saute na średnim ogniu przez 5 minut.
W średnim rondlu umieścić 3 łyżki oliwy z oliwek, czosnek, kurkuma, curry, cynamon, sól i pieprz i saute na średnim ogniu przez 3 minuty.
Wlać mieszankę czosnku i przypraw do holenderskiego piekarnika z warzywami w nim.
Dodaj fasolę garbanzo, migdały, cukinia, rodzynki, i sok pomarańczowy. Dusić 20 minut, pokryte.
Dodaj szpinak do garnka i gotować przez 5 Więcej minut.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, wino. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino]()
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!