Marokańskie Przyprawione Klopsiki Jagnięce
Marokańskie przyprawione klopsiki jagnięce mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 522 kalorie, 32G białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś sos do zanurzania, skórkę z cytryny, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marokańskie klopsiki jagnięce z harissą i kuskusem, Marokańskie klopsiki jagnięce w sosie pomidorowym, oraz Marokańskie Hamburgery Z Jagnięciną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić sos: w małej misce wymieszać jogurt ze skórką cytrynową, miętą, oliwą z oliwek, solą i czosnkiem. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Zrobić klopsiki: w dużej misce, połączyć imbir, czosnek, ras El hanout, sól i pieprz.
Dodać jagnięcinę i wołowinę i delikatnie wymieszać, aż przyprawy zostaną rozprowadzone.
W dłoniach delikatnie zwijaj mięso, tworząc 1 1/2 cala. kulki; ustawione na patelni do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 200, ułóż kolejną obramowaną patelnię do pieczenia ręcznikami papierowymi i umieść ją i żaroodporną miskę do serwowania w piekarniku, aby się ogrzać.
Podgrzej 12 W. patelnia na średnim ogniu.
Dodać olej i zawirować do powłoki. Brązowe klopsiki w 2 partiach ze wszystkich stron, obracając w razie potrzeby, 10 do 12 minut dla średnio rzadkich.
Przełożyć klopsiki na papierową patelnię.
Przełożyć klopsiki do ciepłej miski, udekorować gałązkami mięty i podawać z sosem jogurtowym.
* Kupuj w dobrze zaopatrzonych supermarketach.
Make ahead: kształtuj, owijaj i schładzaj klopsiki do 1 dnia (ich konsystencja będzie nieco bardziej miękka niż po prostu).