Marokańskie Cygara Mięsne
Marokańskie cygara mięsne mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 24. Jeśli masz oliwę z oliwek, mielone ziele angielskie, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 40 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Marokański Meat Loaf, Marokańska Przyprawa Rub (Do Jagnięciny I Innego Mięsa), oraz Marokański Ramadan Kuskus z mięsem i warzywami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować blachę do pieczenia.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Gotuj mieloną wołowinę, aż straci różowy kolor i zacznie brązowieć.
Odcedzić tłuszcz z patelni.
Dodaj pomidory, cynamon, kminek, paprykę i ziele angielskie. Zmniejszyć ogień do medium i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zmniejsza się nieznacznie, o 10 protokół.
Wyjmij jeden arkusz phyllo z opakowania, a resztę przykryj czystą szmatką, aż będziesz gotowy do użycia. Na płaskiej powierzchni roboczej Wytnij arkusz phyllo na 2 prostokąty 14x9 cali. Spryskaj pierwszą połowę arkusza sprayem do gotowania, umieść drugą połowę na nim i spryskaj ponownie olejem.
Umieść dużą łyżeczkę mieszanki mięsa w pobliżu wąskiego końca ciasta. Złożyć ciasto na wierzchu mięsa, złożyć na boki ciasta i zwinąć w wąską rurkę (cygaro) kształt. Powtarzaj, aż całe mięso zostanie zwinięte. Ułóż cygara na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko rumiane, o 25 protokół.