Marokańska Sałatka Z Bakłażanem
Marokańska Sałatka z bakłażanem jest wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka łyżeczki nasion kminku, bakłażan, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marokańska Sałatka Z Bakłażanem - 2 Punkty, Marokański Smażony Bakłażan, oraz Marokański bakłażan z kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzać kminek w suchej 10-calowej ciężkiej patelni (najlepiej żeliwnej) na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pachnący i ciemnobrązowy (należy uważać, aby nie spalić). Ostudzić, następnie zmielić na proszek w młynku.
Patelnia pieczone całe bakłażany na patelni na średnim ogniu, obracając często szczypcami, aż poczerniałe i miękkie, 20 do 30 protokół.
Przenieść do deski do krojenia i odciąć i wyrzucić macierzystych. Zeskrobać mięso ze skóry i grubo posiekać. Wymieszać z cebulą, octem, cukrem, 1 łyżką oleju, 1 łyżką natki pietruszki, 1/2 łyżeczki prażonego kminku i 1/2 łyżeczki soli.
Podawać w płytkiej misce skropionej pozostałą łyżką oleju i posypanej pozostałą łyżką pietruszki i prażonym kminkiem.