Marokańska jagnięcina z masą fasolową Garbanzo

Marokańska jagnięcina z masą fasolową Garbanzo
Marokańska jagnięcina z fasolą Garbanzo jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 303 kalorie, 23G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz fasolę garbanzo, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Marokańska Jagnięcina Z Masą Fasolową Garbanzo, Peppered lamb & minty butter Bean mash, oraz Nowa Zelandia Rack jagnięcina z Batat Mash i trzy Ragout fasoli.

Instrukcje

1
Umieścić jagnięcinę w płytkiej misce lub szklanym naczyniu do pieczenia; płaszcz z 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj wino, sok pomarańczowy, imbir i skórkę pomarańczową do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
ImbirImbir
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wymieszać do pokrycia.
4
Wymieszaj kminek, kolendrę i cynamon w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
CynamonCynamon
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Posyp mieszankę przypraw na jagnięcinę, obracając się równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
6
Posypać 2 łyżkami kolendry. Przykryć i marynować w temperaturze pokojowej 1 godzinę lub schłodzić do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
7
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wyjąć jagnięcinę z marynaty, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
JagnięcinaJagnięcina
10
Dodać jagnięcinę na patelni; posypać solą i pieprzem. Gotować do jasnobrązowego, o 3 protokół na stronę. Wciśnij jagnięcinę na 1 stronę patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj cebulę i czosnek na patelni; smażyć, aż cebula są jasnobrązowe, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Zalać jagnięciną marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
JagnięcinaJagnięcina
13
Przenieść do piekarnika; pieczeń do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do rejestrów środkowych 54° dla średnio rzadkich, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
14
Usunąć jagnięcinę z patelni, zastrzegając cebulę i czosnek na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Niech jagnięcina odpoczynek 5 minut. Jagnięcinę pokroić w plasterki, przełożyć na talerz i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
16
W średnim rondlu umieścić fasolę garbanzo i bulion; dusić na średnim ogniu 10 minut. Za pomocą szczeliny łyżka, dodać cebulę i czosnek z patelni do mieszanki fasoli garbanzo. Wymieszać; dusić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
17
Zdjąć z ognia; dodać 2 łyżki kolendry. Za pomocą masher ziemniaczany, zacieru do grubego puree. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KolendraKolendra
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
18
Umieść miarkę Garbanzo Bean mash na każdym talerzu. Top z jagnięciny plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
19
Skropić sokami z patelni i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
20
Dane Żywieniowe
21
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia44
Magazyn