Marokański gulasz jagnięcy z pigwą Sambal

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj marokańskiego gulaszu z jagnięciną Sambal. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 290 kalorii, 23G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz skórkę z limonki, gotowane pigwy, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę wapienną, można podążać tym daniem głównym z Key Limonkowe Babeczki jako deser. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Spróbuj Tunezyjski gulasz z jagnięciną i pigwą przepis, Gulasz z jagnięciny i pigwy Tureckiej (Avya Yahnisi), oraz Marokański Gulasz Jagnięcy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować gulasz, mąkę i jagnięcinę połączyć w średniej misce; wrzucić dobrze do herbu.
Rozgrzać olej rzepakowy w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę jagnięciny; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Dodaj cebulę i następne 10 składników (przez 2 ząbki czosnku); smażyć 5 protokół. Wymieszać w wodzie, skórce limonki, skórce pomarańczy i bulionie; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Odkryć i gotować dodatkowe 55 minut lub aż jagnięcina będzie miękka. Wymieszać z ciecierzycą; gotować 2 minuty lub aż do całkowitego ogrzania.
Aby przygotować Sambal, połącz gotowane pigwy i pozostałe składniki, dobrze rzucając.