Marokański gulasz jagnięcy z pigwą Sambal

Marokański gulasz jagnięcy z pigwą Sambal
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj marokańskiego gulaszu z jagnięciną Sambal. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 290 kalorii, 23G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz skórkę z limonki, gotowane pigwy, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę wapienną, można podążać tym daniem głównym z Key Limonkowe Babeczki jako deser. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Spróbuj Tunezyjski gulasz z jagnięciną i pigwą przepis, Gulasz z jagnięciny i pigwy Tureckiej (Avya Yahnisi), oraz Marokański Gulasz Jagnięcy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować gulasz, mąkę i jagnięcinę połączyć w średniej misce; wrzucić dobrze do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Rozgrzać olej rzepakowy w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać mieszaninę jagnięciny; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Dodaj cebulę i następne 10 składników (przez 2 ząbki czosnku); smażyć 5 protokół. Wymieszać w wodzie, skórce limonki, skórce pomarańczy i bulionie; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Odkryć i gotować dodatkowe 55 minut lub aż jagnięcina będzie miękka. Wymieszać z ciecierzycą; gotować 2 minuty lub aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5
Aby przygotować Sambal, połącz gotowane pigwy i pozostałe składniki, dobrze rzucając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
6
Podawać na gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych

Składniki

0warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki439papryka habanerociecierzyca (fasola garbanzo), opłukana i osuszonaciecierzyca (fasola garbanzo), opłukana i osuszona2warzywo (np. szpinak)8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana marchewkadrobno posiekana marchewka1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSambal oelek (mielona świeża pasta chile) lub pasta chile z czosnkiemSambal oelek (mielona świeża pasta chile) lub pasta chile z czosnkiem794papryka habanerobeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka1porcja startego parmezanumąka uniwersalnamąka uniwersalna1warzywo (np. szpinak)starty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir1porcja startego parmezanustarty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir1porcja startego parmezanuposiekana świeża miętaposiekana świeża mięta1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone0warzywo (np. szpinak)kardamon mielonykardamon mielony0warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1warzywo (np. szpinak)kolendra mielonakolendra mielona454papryka habaneronoga jagnięca bez kości, przycięta i pokrojona na kawałki wielkości kęsanoga jagnięca bez kości, przycięta i pokrojona na kawałki wielkości kęsa1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSkórka z tartego wapnaSkórka z tartego wapna3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreootarta skórka pomarańczowaotarta skórka pomarańczowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane gotowane pigwy (ok. 2 ćwiartki pigwy)drobno posiekane gotowane pigwy (ok. 2 ćwiartki pigwy)0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn