Marokańska jagnięcina z przyprawami z Harissą

Marokańska jagnięcina z przyprawami z Harissą
Marokańska przyprawiona jagnięcina z Harissą wymaga około 45 minut od początku do końca. Za 1,26 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 15g tłuszczu i w sumie 235 kalorii. Jeśli masz pod ręką nasiona kolendry, ziarna pieprzu, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Harissa Przyprawiona Marokańska Owsianka, Grillowana Harissa-marynowana jagnięcina z marokańskim sosem jogurtowym, oraz Harissa-Przyprawione Kotlety Jagnięce.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill lub patelnię grillową. Alternatywnie Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Pokrój chleb na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
3
Posmaruj oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem i lekko grilluj z 1 strony. Schłodzić i przechowywać w zamkniętym pojemniku, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Połącz harissę, śmietanę, połowę skórki z cytryny i połowę soku z cytryny w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
HarissaHarissa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Jeśli potrzeba więcej cytryny, dodaj resztę skórki i / lub soku. Umieścić w squeeze butelki dla łatwego montażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. obficie posmaruj ruszty jagnięce mieszanką przypraw, solą i pieprzem. Bądź ostrożny z pieprzem, ponieważ w mieszance przypraw jest pieprz. Wokół jagnięciny powinna być równa warstwa przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Podgrzej kilka łyżek oliwy z oliwek na bardzo dużej patelni na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, dodaj stojaki jagnięce i podsmaż na dużym ogniu, aby utworzyć skórkę z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Wyjmij z patelni, przełóż do naczynia do pieczenia i wstaw do piekarnika na 8 minut lub do średnio wysmażonego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Wyjmij z piekarnika i odstaw na co najmniej 5 minut w temperaturze pokojowej przed pokrojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Montaż: pokrój jagnięcinę na plastry o grubości 1/4 cala jak najbliżej kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
11
Połóż kawałek jagnięciny na plasterku bagietki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12
Dodaj kroplę harissy (pamiętaj, że jest ostra), a następnie zakończ cienką julienne suszonej moreli i gałązką trybuli. Aby uzyskać dodatkowe przyprawy, dodaj odrobinę soli i kroplę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Morele SuszoneMorele Suszone
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
TrybulaTrybula
HarissaHarissa
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
13
Na płytkiej patelni do smażenia opiekaj wszystkie przyprawy na średnim ogniu. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie zmielić w młynku do Kawy na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Boso Szampan Różowy Moscato
Boso Szampan Różowy Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty z wybuchowymi aromatami i smakami. Najlepiej podawany schłodzony (36-40 stopni F), ten szampan ma aromaty i smaki jaśminu i mandarynki uzupełnione czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym wykończeniem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia6
Magazyn