Marmurkowe ciasteczka

Marmurkowe ciasteczka
Marmurkowe ciasteczka trwają około 8 godzin i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 2 g białka i 20 g tłuszczu. Za 38 centów za porcję otrzymasz deser na 24 osoby. Mieszanka masła, solonych krakersów, półsłodkich kawałków czekolady i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 16% wyniku, co nie jest wynikiem imponującym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Marmurkowe ciasteczka okolicznościowe, Marmurkowe ciasteczka czekoladowo-dyniowe i Marmurkowe ciasteczka walentynkowe z cukrem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłóż patelnię o wymiarach 9 x 13 cali folią aluminiową i natłuść ją.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok
Czysta Dynia W Stałym Opakowaniu (nie Nadzienie Do Ciasta Dyniowego)Czysta Dynia W Stałym Opakowaniu (nie Nadzienie Do Ciasta Dyniowego)
1 (10 Uncji) Pudełko Zamrożonego Groszku, Umieszczone W Durszlaku I Przepłukane Pod Gorącą Wodą W Celu Rozmrożenia1 (10 Uncji) Pudełko Zamrożonego Groszku, Umieszczone W Durszlaku I Przepłukane Pod Gorącą Wodą W Celu Rozmrożenia
2
W małym rondlu, na średnim ogniu, wymieszaj masło i cukier. Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając, aż cukier się rozpuści. Przygotowaną patelnię wyłóż solonymi krakersami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy SaltineKrakersy Saltine
1 (10 Uncji) Pudełko Zamrożonego Groszku, Umieszczone W Durszlaku I Przepłukane Pod Gorącą Wodą W Celu Rozmrożenia1 (10 Uncji) Pudełko Zamrożonego Groszku, Umieszczone W Durszlaku I Przepłukane Pod Gorącą Wodą W Celu Rozmrożenia
Truskawki, Przekrojone Wzdłuż Na PołówkiTruskawki, Przekrojone Wzdłuż Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Uncji Dżemu Malinowego10 Uncji Dżemu Malinowego
1 (10 Uncji) Pudełko Zamrożonego Groszku, Umieszczone W Durszlaku I Przepłukane Pod Gorącą Wodą W Celu Rozmrożenia1 (10 Uncji) Pudełko Zamrożonego Groszku, Umieszczone W Durszlaku I Przepłukane Pod Gorącą Wodą W Celu Rozmrożenia
3
Gorącą mieszaninę cukru równomiernie wylać na krakersy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Sezamowych Paluszków Przekąskowych2 Szklanki Sezamowych Paluszków Przekąskowych
Truskawki, Przekrojone Wzdłuż Na PołówkiTruskawki, Przekrojone Wzdłuż Na Połówki
4
Piec przez 5 minut w nagrzanym piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czysta Dynia W Stałym Opakowaniu (nie Nadzienie Do Ciasta Dyniowego)Czysta Dynia W Stałym Opakowaniu (nie Nadzienie Do Ciasta Dyniowego)
5
Wyjmij z piekarnika i szybko posyp kawałkami czekolady warstwę cukru. Wróć do piekarnika na tylko jedną minutę. Następnie za pomocą szpatułki wygładź roztopione kawałki czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Mlecznej Czekolady Lub Więcej Do SmakuKawałki Mlecznej Czekolady Lub Więcej Do Smaku
Truskawki, Przekrojone Wzdłuż Na PołówkiTruskawki, Przekrojone Wzdłuż Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Uncji (10 łyżek Stołowych) Niesolonego Masła O Temperaturze Pokojowej5 Uncji (10 łyżek Stołowych) Niesolonego Masła O Temperaturze Pokojowej
Czysta Dynia W Stałym Opakowaniu (nie Nadzienie Do Ciasta Dyniowego)Czysta Dynia W Stałym Opakowaniu (nie Nadzienie Do Ciasta Dyniowego)
6
Posyp orzechami warstwę czekolady. Wstawić do lodówki na noc, następnie wyjąć z folii i pokroić na mniejsze kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta Czekolada, Do DekoracjiTarta Czekolada, Do Dekoracji
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na deser. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina rozciągają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyków i ziemisty krzemień. Taninowe, dojrzewające w dębie smaki są jasne i okrągłe, z wytrawnym, ciepłym, ziemistym finiszem. Polecane do mięs z grilla, jak pokrojony stek Chianina, lub do dziczyzny, jak bażant nadziewany truflami. Doskonale smakuje także z dojrzałymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 20 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn