Marmurkowe ciasteczka
Marmurkowe ciasteczka trwają około 8 godzin i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 2 g białka i 20 g tłuszczu. Za 38 centów za porcję otrzymasz deser na 24 osoby. Mieszanka masła, solonych krakersów, półsłodkich kawałków czekolady i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 16% wyniku, co nie jest wynikiem imponującym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Marmurkowe ciasteczka okolicznościowe, Marmurkowe ciasteczka czekoladowo-dyniowe i Marmurkowe ciasteczka walentynkowe z cukrem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłóż patelnię o wymiarach 9 x 13 cali folią aluminiową i natłuść ją.
W małym rondlu, na średnim ogniu, wymieszaj masło i cukier. Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając, aż cukier się rozpuści. Przygotowaną patelnię wyłóż solonymi krakersami.
Gorącą mieszaninę cukru równomiernie wylać na krakersy.
Piec przez 5 minut w nagrzanym piekarniku.
Wyjmij z piekarnika i szybko posyp kawałkami czekolady warstwę cukru. Wróć do piekarnika na tylko jedną minutę. Następnie za pomocą szpatułki wygładź roztopione kawałki czekolady.
Posyp orzechami warstwę czekolady. Wstawić do lodówki na noc, następnie wyjąć z folii i pokroić na mniejsze kawałki.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na deser. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina rozciągają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyków i ziemisty krzemień. Taninowe, dojrzewające w dębie smaki są jasne i okrągłe, z wytrawnym, ciepłym, ziemistym finiszem. Polecane do mięs z grilla, jak pokrojony stek Chianina, lub do dziczyzny, jak bażant nadziewany truflami. Doskonale smakuje także z dojrzałymi serami.