Marmolada Pomarańczowa Sewilla

Marmolada Pomarańczowa Sewilla
Sewilska Marmolada pomarańczowa może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 854 kalorie, 17g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, cytryny - 1 zwykła cytryna i 1 cytryna Meyera, ostry nóż szefa kuchni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Simply Recipes ma 382 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Marmolada Z Pomarańczy I Wanilii, Suflet Z Marmolady Sewilskiej, oraz Burgery sewilskie z oliwkowo-pomarańczowym smakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gorzkie pomarańcze sewilskie, gotowe do cięcia1 Wyczyść pomarańcze. Wyrzucić wszelkie, które są uszkodzone lub spleśniałe. 2
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2
Pomarańcze pokroić na pół i sok je, jeden po drugim, aż masz 2 szklanki soku. Odstawić sok. Gdy sok z pomarańczy, również zapisać nasiona i membrany-umieścić je w osobnej misce i odstawić na bok. Nasiona i membrany zostaną wykorzystane do produkcji pektyn. 3 biorąc czystą soczystą pomarańczową pół skórki, użyj łyżki, aby wykopać jak najwięcej białego pestki, jak możesz. PIT jest gorzki, więc im więcej możesz wyjść, tym lepiej. Ale nie martw się, jeśli nie możesz tego wszystkiego wyjąć. To, co jest na zdjęciu, to efekt końcowy jednego z moich skrawków. W porządku, jeśli jest jeszcze jakiś Pit. Użyj ostrego noża szefa kuchni, aby cienko julienne Skórki. Po julienne wszystkie pomarańcze, które juiced zrobić 2 szklanki soku, należy mieć około 4 szklanki Skórki. Odstaw te peelingi na bok.4 sok zwykłej cytryny i dodać ten sok do soku pomarańczowego. Zapisz nasiona do produkcji pektyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
PektynaPektyna
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Cytrynę Meyera pokroić w ósemki, wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meyer LemonMeyer Lemon
4
Usuń nasiona i tyle błon wewnętrznych, ile możesz łatwo usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
5
Segmenty cytryny pokroić w poprzek na trójkątne kawałki. (Zobacz kroki w przepisie Meyer lemon marmolade na opisy zdjęć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj nasiona i membrany cytryny Meyer do nasion i membrany pomarańczy Seville. 5 Umieść wszystkie nasiona cytrusów i membrany w 4 warstwach gaznicy, ciasno związanej sznurkiem lub w muślinowej galaretce. 1
Składniki, których będziesz potrzebować
Meyer LemonMeyer Lemon
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
7
Umieść soki pomarańczowe i cytrynowe w dużym garnku o grubym dnie, 5 lub 6-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodaj julienned skórki pomarańczowe i Meyer kawałki cytryny i wody.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Meyer LemonMeyer Lemon
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Umieść gazę lub worek muślinowy zawierający nasiona cytrusów i miąższ do garnka i przymocuj sznurek na drugim końcu do uchwytu garnka. Gdy mieszanina gotuje, pektyna z nasion i błon zostanie wyekstrahowana do mieszaniny.3 doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Niech gotować, odkryte, przez około 30 minut, lub aż skórki są miękkie i gotowane przez.
11
Zdjąć z ognia.4
12
Wyjmij torebkę pektynową i umieść ją w misce, aby ostygła, aż będzie wygodna w dotyku. 1
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Wylać mieszaninę z garnka do dużej miarki. Zmierz, ile masz mieszaniny. W zależności od tego, jak trudno wrzenia i jak długi czas gotowania, można mieć wszędzie od 4 do 5 filiżanek. Powrót mieszaniny z powrotem na patelnię.2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
14
Dodaj do mieszaniny 7/8 szklanki cukru na każdą szklankę mieszaniny. Tak więc, jeśli mierzyłeś 4 szklanki mieszaniny, dodaj 3 1/2 szklanki cukru. Po rozpuszczeniu cukru, smak mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
15
Dodaj więcej cukru w zależności od tego, jak słodka ma być twoja Marmolada. Należy pamiętać, że mieszanka galaretki zmniejszy się dalej, intensyfikując zarówno smak, jak i słodycz galaretki. Zwykle używam 4 szklanki cukru na każde 4 szklanki mieszanki owoców.Gdy twoja torba pektynowa ostygnie do punktu, w którym możesz sobie z nią poradzić, ściśnij ją jak play-doh, aby wyodrębnić dodatkową pektynę. Chwyć część torebki o wielkości mandarynki i ściśnij, Odciągając torebkę od siebie jedną ręką, trzymając mocno drugą ręką. Pracuj nad torbą. "Mleko" pektyny, dopóki nie uwolnisz od 2 łyżek do 4 łyżek pektyny. To zajmie kilka minut. Pektyna ma konsystencję kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
MandarynkaMandarynka
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
PektynaPektyna
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
16
Dodaj go do pomarańczowej mieszanki.1
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
17
Podgrzać mieszankę galaretki na średnim poziomie i doprowadzić ją do szybkiego wrzenia, mieszając od czasu do czasu, upewniając się, że nic nie przykleja się do dna patelni. Zabezpiecz termometr cukierkowy z boku patelni. Marmolada może trwać od 15 do 30 minut lub tak, aby ustawić. Po około 10 minutach zacznij go często sprawdzać.2 istnieją dwa sposoby sprawdzenia, czy marmolada jest gotowa do wylania do słoików. Jednym ze sposobów jest sprawdzenie termometru, gdy mieszanina osiągnie temperaturę 220-222°f (8-10 ° f powyżej temperatury wrzenia na wysokości). Innym sposobem jest umieszczenie go na schłodzonym talerzu i szukanie oznak "marszczenia się" po naciśnięciu go czubkiem palca. W zależności od tego, jak dokładny jest termometr, test zmarszczek może okazać się bardziej niezawodny. Włóż kilka małych talerzy do zamrażarki. Ponieważ temperatura galaretki przekracza 103°, rozpocznij testowanie, umieszczając niewielką ilość gorącej galaretki na schłodzonym talerzu. Jeśli galaretka rozprzestrzenia się i natychmiast rozrzedza, nie jest gotowa. Jeśli utrzyma swój kształt, to dobry znak. Dociśnij do niego czubkiem palca. Jeśli próbka galaretki w ogóle się zmarszczy, nadszedł czas, aby zdjąć galaretkę z ognia i wylać ją do słoików.Kiedy używasz termometru cukierkowego do testowania temperatury mieszaniny, upewnij się, że sonda nie dotyka dna patelni. Upewnij się, że wgłębienie na sondzie (przy nowoczesnych termometrach candy jest to około półtora cala od dna sondy) jest faktycznie otoczone mieszaniną. Być może będziesz musiał przechylić patelnię na jedną stronę, aby pokryć sondę wystarczająco, aby uzyskać dobry odczyt.Uważam, że najlepsze wyniki galaretki od zatrzymania gotowania, gdy tylko temperatura osiągnie 220° (używam bardzo dokładnego termometru cyfrowego). W tym momencie testowa galaretka ledwo się marszczy.Przegotowanie Marmolady spowoduje karmelizowany smak lub twarde skórki pomarańczowe w marmoladzie.1 Istnieje kilka sposobów sterylizacji słoików do konserw. Można je uruchomić przez krótki cykl na zmywarce. Możesz umieścić je w dużym garnku (12 quart) wody na górze stojaka na parze (aby nie dotykały dna patelni) i doprowadzić wodę do wrzenia przez 10 minut. Lub możesz wypłukać słoiki, wysuszyć je i umieścić je, bez pokrywek, w piekarniku200 na 10 minut.2 gdy zbliża się czas na marmoladę, zagotuj trochę wody w dzbanku do herbaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
CzajniczekCzajniczek
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
18
Umieść pokrywki słoika w szklanej lub ceramicznej misce i zalej je wrzącą wodą, aby wysterylizować.3 gdy galaretka osiągnie 220 ° F (lub 8°f powyżej temperatury wrzenia wody na wysokości) Usuń galaretkę z ognia. Ostrożnie kadzi galaretkę do słoików, jeden po drugim, pozostawiając 1/4 cala miejsca na głowę w górnej części słoików dla uszczelnienia próżniowego. Przetrzyj obręcz czystym, mokrym ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
ChochlaChochla
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
19
Umieść pokrywę na słoiku, zabezpieczając pierścieniem słoika. Pracuj szybko.Jeśli chcesz, możesz przetworzyć słoiki w łaźni z gorącą wodą przez 5 minut, aby uzyskać lepsze uszczelnienie i zapobiec pleśni. Jeśli wcześniej użyłeś wrzącej wody do sterylizacji słoików, możesz po prostu zachować tę samą konfigurację dla łaźni wodnej. Chcesz się upewnić, że na dnie garnka znajduje się stojak, aby słoiki nie spoczywały na dnie garnka.4 pozostawić słoiki na noc. Usłyszysz, jak wydają dźwięk trzaskania, gdy tworzy się uszczelnienie próżniowe. 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia4
Magazyn