Marmolada Mandarynkowo-cytrynowa z " poranków pełnoziarnistych

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur przypraw, więc dać miodu mandarynki i cytryny marmolada z ' poranki pełnoziarniste spróbować. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 733 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 57 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ml wody, ml miodu, cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj California Barley Bowl (z pełnoziarnistych poranków), Morelowo-Pistacjowa Granola Z " Pełnoziarnistych Poranków, oraz Pikantne pomidory gotowane jajka z jarmużem i jagodami pszennymi z " poranków pełnoziarnistych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść małą płytkę w zamrażarce, aby później użyć do sprawdzenia przydatności Marmolady. Dokładnie umyć słoiki z dżemem i pozostawić do całkowitego wyschnięcia.
Dobrze umyć i osuszyć cytrusy. Odciąć końce owoców, a następnie pokroić każdy na ćwiartki.
Usuń nasiona z cytryny. Używając ostrego noża, odetnij miąższ cytrusów ze skórek (niektóre mandarynki dość łatwo się obierają—cytryny są nieco trudniejsze). Pokrój skórki cytryny i mandarynki w cienkie paski, o szerokości około 1/8 cala (lub 1/16 cala, jeśli lubisz delikatniejszą marmoladę).
Napełnij garnek wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Dodaj tylko skórki (nie miąższ) i pozwól im gotować na wolnym ogniu przez zaledwie 2 minuty (aby zmniejszyć gorzki smak z pestki).
Zdjąć z ognia, odsączyć i odstawić.
W dużym garnku z ciężkim dnem na dużym ogniu, zagotuj miąższ cytrusów, skórki i wodę. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż Skórki cytrusowe będą miękkie, 20 do 25 minut.
Dodać cukier i miód i dobrze wymieszać, aż oba rozpuszczą się w mieszaninie. Zwiększyć ciepło do medium i powrócić do wrzenia. Jeśli istnieją duże segmenty cytrusów, które jeszcze nie ugotowały, użyj drewnianej łyżki, aby je lekko rozgnieść, tworząc bardziej równomierną konsystencję. Gotuj, aż Marmolada zmniejszy się o połowę, zacznie gęstnieć i zmieni kolor bursztynowy, od 35 do 40 minut (patrz uwaga, poniżej, jak ocenić doneness). Mieszaj od czasu do czasu, aby upewnić się, że nie przykleja się do patelni.
Wyjąć z ognia i wlać do przygotowanych szklanych słoików lub żaroodpornych hermetycznych pojemników.
Niech Marmolada ostygnie całkowicie, odkryte. Przykryć i przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub w zamrażarce do 6 miesięcy.
Uwaga: aby przetestować marmoladę na doneness, umieść małą szczyptę na talerzu, który został schłodzony w zamrażarce i zamrozić na 2 minuty. Odbywa się to, jeśli cienka warstwa rozwija się na powierzchni, a Marmolada sztywnieje, aby wyglądać bardziej jammy niż liquid-Y. Jeśli po prostu rozprzestrzenia się i rozrzedza, nie jest to zrobione i wymaga dalszego gotowania.