Marmolada Mandarynkowo-cytrynowa z " poranków pełnoziarnistych

Marmolada Mandarynkowo-cytrynowa z
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur przypraw, więc dać miodu mandarynki i cytryny marmolada z ' poranki pełnoziarniste spróbować. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 733 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 57 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ml wody, ml miodu, cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj California Barley Bowl (z pełnoziarnistych poranków), Morelowo-Pistacjowa Granola Z " Pełnoziarnistych Poranków, oraz Pikantne pomidory gotowane jajka z jarmużem i jagodami pszennymi z " poranków pełnoziarnistych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść małą płytkę w zamrażarce, aby później użyć do sprawdzenia przydatności Marmolady. Dokładnie umyć słoiki z dżemem i pozostawić do całkowitego wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
DżemDżem
2
Dobrze umyć i osuszyć cytrusy. Odciąć końce owoców, a następnie pokroić każdy na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
3
Usuń nasiona z cytryny. Używając ostrego noża, odetnij miąższ cytrusów ze skórek (niektóre mandarynki dość łatwo się obierają—cytryny są nieco trudniejsze). Pokrój skórki cytryny i mandarynki w cienkie paski, o szerokości około 1/8 cala (lub 1/16 cala, jeśli lubisz delikatniejszą marmoladę).
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Napełnij garnek wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj tylko skórki (nie miąższ) i pozwól im gotować na wolnym ogniu przez zaledwie 2 minuty (aby zmniejszyć gorzki smak z pestki).
6
Zdjąć z ognia, odsączyć i odstawić.
7
W dużym garnku z ciężkim dnem na dużym ogniu, zagotuj miąższ cytrusów, skórki i wodę. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż Skórki cytrusowe będą miękkie, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodać cukier i miód i dobrze wymieszać, aż oba rozpuszczą się w mieszaninie. Zwiększyć ciepło do medium i powrócić do wrzenia. Jeśli istnieją duże segmenty cytrusów, które jeszcze nie ugotowały, użyj drewnianej łyżki, aby je lekko rozgnieść, tworząc bardziej równomierną konsystencję. Gotuj, aż Marmolada zmniejszy się o połowę, zacznie gęstnieć i zmieni kolor bursztynowy, od 35 do 40 minut (patrz uwaga, poniżej, jak ocenić doneness). Mieszaj od czasu do czasu, aby upewnić się, że nie przykleja się do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Wyjąć z ognia i wlać do przygotowanych szklanych słoików lub żaroodpornych hermetycznych pojemników.
10
Niech Marmolada ostygnie całkowicie, odkryte. Przykryć i przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub w zamrażarce do 6 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
11
Uwaga: aby przetestować marmoladę na doneness, umieść małą szczyptę na talerzu, który został schłodzony w zamrażarce i zamrozić na 2 minuty. Odbywa się to, jeśli cienka warstwa rozwija się na powierzchni, a Marmolada sztywnieje, aby wyglądać bardziej jammy niż liquid-Y. Jeśli po prostu rozprzestrzenia się i rozrzedza, nie jest to zrobione i wymaga dalszego gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje3
Ocena Zdrowia5
Magazyn