Marchew duszona w winie Marsala

Marchew duszona w winie Marsala
Marchew duszona w winie Marsala wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 5 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. 3 ludzie uznali ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz marchew, marsala, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 34%. Podobne przepisy to Duszony Kurczak Marsala, Pieczarki smażone z winem Marsala i tymiankiem, oraz Kurczak z pieczarkami w sosie Marsala Wine.

Instrukcje

1
Wybierz prostą patelnię do smażenia, która ma ciasną pokrywę i jest wystarczająco duża, aby pomieścić warzywa w jednej lub dwóch warstwach. Zbyt duża patelnia pozwoli płynowi zbyt szybko odparować; jeśli jest zbyt mała, warzywa będą ułożone zbyt wysoko, aby równomiernie dusić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Roztopić masło na umiarkowanym ogniu, tak, że topi się bez nabierania koloru. Marchew wymieszać na patelni, doprawić solą i pieprzem, gałką muszkatołową i cukrem. Marchew obróć kilka razy za pomocą żaroodpornej gumowej szpatułki lub drewnianej szpatułki lub łyżki, aby dobrze pokryć je masłem i przyprawami. Gotować delikatnie - nie smażyć — często mieszając, przez około 2 minuty, aby uwolnić warzywny smak, a następnie wlać Marsalę. Doprowadzić do szybkiego wrzenia, a następnie dostosować ogień tak marchew ledwo gotować. Przykryć patelnię szczelnie i dusić, dobrze potrząsając od czasu do czasu przez 12 do 15 minut lub do momentu, gdy marchewka będzie miękka. Od czasu do czasu sprawdzaj patelnię, a jeśli płyn odparował przed ugotowaniem marchwi, dodaj niewielką ilość gorącej wody. Kiedy marchewki są miękkie, powinno być tylko tyle płynu, aby je pokryć. Jeśli jest więcej, włącz ciepło do wysokiego i zagotuj je.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wariacje
4
Marchew duszona w cytrynie i Natce pietruszki: przed dodaniem marchwi do masła ugotuj jedną drobno posiekaną małą cebulę, aż będzie miękka. Substytut wody lub bulionu na Marsala, i dodać łyżeczkę soku z cytryny. Gdy marchew będzie miękka, wymieszaj 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki płaskiej i wrzuć minutę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Duszone marchewki z parmezanem: dusić marchewki z bulionem lub wodą, a po ugotowaniu wyłączyć ogień i posypać 1/3 szklanki lub więcej startego parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Make It Italian
7
Knopf
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia3
Magazyn