Mapo Bakłażan
Mapo bakłażan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,86 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. 2105 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, pastę z fasoli chili, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Mapo, Wątroba Mapo, oraz Mapo Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać mieloną wieprzowinę i saute aż gotowane, o 5-7 protokół.
Dodaj czosnek, imbir, czarna fasola, i saute aż pachnące, o minutę.
Dodaj bakłażana i saute przez 5 protokół.
Wymieszaj pastę z fasoli chili, pastę z fermentowanej fasoli, sos chili, sos sojowy i bulion z kurczaka, przynieś na wolnym ogniu, zmniejsz osłonę cieplną i gotuj, aż bakłażan będzie miękki, około 15-20 minut.
Skrobię kukurydzianą wymieszać z wodą, wymieszać na patelni i gotować, aż sos zgęstnieje, około minuty.
Wyjąć z ognia, wymieszać z olejem sezamowym i pieprzem Syczuańskim i podawać przyozdobione zieloną cebulą.