Manhattan Clam Chowder

Manhattan Clam Chowder
Przepis Manhattan Clam Chowder jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym pescatarian opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na $7.04 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 671 kalorii, 21g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz wino, oliwę z oliwek, małże littleneck i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Manhattan Clam Chowder, Manhattan Clam Chowder, oraz Manhattan Clam Chowder.

Instrukcje

1
Sos Z Małży
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
2
W średnim rondlu na dużym ogniu zmniejszyć sok z małży do 2 filiżanek. Dokładnie szoruj i spłucz małże pod zimną bieżącą wodą. W dużym garnku podgrzać olej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
MałżeMałże
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
3
Dodaj szalotki, seler, czosnek, pomidor, pietruszka, i koncentrat pomidorowy i mieszać stale przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
SzalotkaSzalotka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PomidorPomidor
4
Dodać małże i mieszać przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
5
Dodaj wino, przykryć, i kontynuować gotowanie na dużym ogniu, aż większość Małży otworzyły,1 1/2 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
WinoWino
6
Przenieść do miski i ostudzić nad lodową kąpielą; wyrzucić wszelkie nieotwarte małże. Rezerwa około 2 szklanki płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wyjmij wszystkie małże z muszli z wyjątkiem 8, odetnij i wyrzuć Płaszcze, zachowując tylko brzuchy. W średnim rondlu połącz zredukowany sok z małży z płynem do gotowania małży i gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
9
Dodać gałązki tymianku, doprawić sokiem z cytryny do smaku i dusić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
10
Zdjąć i wyrzucić gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
11
Clam Ragout
12
Na średniej patelni, doprowadzić bulion z kurczaka na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać szalotkę i dusić do miękkości, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
14
Dodać ziarna kukurydzy i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane, 1 1/2 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
15
Dodać seler i gotować do miękkości, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
16
Dodać małże, pomidory koktajlowe confit, i liście selera. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż liście selera zwiędną, a pomidory koktajlowe i małże będą ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor WiśniowyPomidor Wiśniowy
Liście SeleraLiście Selera
MałżeMałże
17
Dodać połówki pomidorów koktajlowych i masło. Obracamy patelnię, aby roztopić masło do ragout i doprawiamy solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor WiśniowyPomidor Wiśniowy
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Do Końca
19
Podzielić sos z małży chowder wśród 4 miseczki, rezerwując 1/4 filiżanki do wykończenia. Podziel małż ragout między miski. Napowietrz SOS reserved clam chowder mikserem ręcznym i łyżką piany na wierzchu każdego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
20
Dekoruj liśćmi selera i 2 małż w skorupkach i zakończ oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście SeleraLiście Selera
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MałżeMałże
21
Wydrukowano za zgodą I Love New York: Ingredients and Recipes by Daniel Humm and Will Guidara, © 2013 Ten Speed PressA pochodzący ze Szwajcarii Daniel Humm rozpoczął szkolenie kulinarne w młodym wieku, a następnie gotował w wielu najlepszych szwajcarskich hotelach i restauracjach. Humm zdobył swoją pierwszą gwiazdkę Michelin w wieku dwudziestu czterech lat jako szef kuchni w Gasthaus Zum Gupf w szwajcarskich Alpach. W 2003 roku przeniósł się do Stanów Zjednoczonych i został szefem kuchni w San Francisco ' s Campton
22
Miejsce, gdzie otrzymał cztery gwiazdki z San Francisco Chronicle. Trzy lata później został szefem kuchni Eleven Madison Park.Pochodzący z Sleepy Hollow w Nowym Jorku Will Guidara od trzynastego roku życia jest zanurzony w branży restauracyjnej. Jest absolwentem school of Hotel administration na Cornell University i uczęszczał do szkoły kulinarnej na północy Hiszpanii. Guidara szkolił się w jadalniach Tribeca Grill, Spago i Tabla i otworzył restauracje w Muzeum Sztuki Nowoczesnej, zanim został dyrektorem generalnym Eleven Madion Park w 2006 roku.Pod kierownictwem Humma i Guidary, Eleven Madison Park otrzymał cztery gwiazdki od New York Timesa, zdobył trzy gwiazdki Michelin i otrzymał pożądane miejsce na liście San Pellegrino 50 najlepszych restauracji na świecie. Restauracja otrzymała również sześć nagród Jamesa Bearda, w tym wybitnego szefa kuchni i znakomitą restaurację w Ameryce. W 2011 roku Humm i Guidara kupili Eleven Madison Park, a na początku 2012 roku otworzyli przestrzenie gastronomiczne w hotelu NoMad. Są także autorami książki Eleven Madison Park: The Cookbook.
Składniki, których będziesz potrzebować
PijPij
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Składniki

2(zima)masło na zimnomasło na zimno3(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojony w kostkę (1/4 cala) selerpokrojony w kostkę (1/4 cala) seler596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizielone liście selerazielone liście selera1zostawićSelerSeler4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPomidory Koktajlowe ConfitPomidory Koktajlowe Confit12pomidorki koktajlowe, połówkipomidorki koktajlowe, połówki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka1Średnia żółta cebula, posiekanasok z małży w butelkachsok z małży w butelkach4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMałże, zarezerwowane do robienia sosu z małżyMałże, zarezerwowane do robienia sosu z małży596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże ziarna kukurydzyświeże ziarna kukurydzy2głowyczosnek, połówkaczosnek, połówka4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySok z cytrynySok z cytryny2kilogramymałże littleneckmałże littleneck4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwekOliwa z oliwek1bunchrosół z kurczaka lub bulion warzywny (lub więcej w razie potrzeby)rosół z kurczaka lub bulion warzywny (lub więcej w razie potrzeby)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól2(zima)pokrojona w kostkę (1/8 cala) szalotkapokrojona w kostkę (1/8 cala) szalotka3szalotka w plasterkach (1/4 cala)szalotka w plasterkach (1/4 cala)3gałązki2 szklanki ząbków czosnku2 szklanki ząbków czosnku1pomidor, ćwiartkapomidor, ćwiartka596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Antica Chardonnay (Mountain Select). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn