Przepis Manhattan Clam Chowder jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym pescatarian opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na $7.04 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 671 kalorii, 21g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz wino, oliwę z oliwek, małże littleneck i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Manhattan Clam Chowder, Manhattan Clam Chowder, oraz Manhattan Clam Chowder.
Instrukcje
1
Sos Z Małży
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
2
W średnim rondlu na dużym ogniu zmniejszyć sok z małży do 2 filiżanek. Dokładnie szoruj i spłucz małże pod zimną bieżącą wodą. W dużym garnku podgrzać olej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Małże
Woda
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Garnek
3
Dodaj szalotki, seler, czosnek, pomidor, pietruszka, i koncentrat pomidorowy i mieszać stale przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Szalotka
Pietruszka-nać
Seler
Czosnek
Pomidor
4
Dodać małże i mieszać przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
5
Dodaj wino, przykryć, i kontynuować gotowanie na dużym ogniu, aż większość Małży otworzyły,1 1/2 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Wino
6
Przenieść do miski i ostudzić nad lodową kąpielą; wyrzucić wszelkie nieotwarte małże. Rezerwa około 2 szklanki płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wyjmij wszystkie małże z muszli z wyjątkiem 8, odetnij i wyrzuć Płaszcze, zachowując tylko brzuchy. W średnim rondlu połącz zredukowany sok z małży z płynem do gotowania małży i gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Muszle Makaronu
Małże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
9
Dodać gałązki tymianku, doprawić sokiem z cytryny do smaku i dusić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Sok Z Cytryny
10
Zdjąć i wyrzucić gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
11
Clam Ragout
12
Na średniej patelni, doprowadzić bulion z kurczaka na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dodać szalotkę i dusić do miękkości, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
14
Dodać ziarna kukurydzy i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane, 1 1/2 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kukurydzy
15
Dodać seler i gotować do miękkości, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
16
Dodać małże, pomidory koktajlowe confit, i liście selera. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż liście selera zwiędną, a pomidory koktajlowe i małże będą ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Wiśniowy
Liście Selera
Małże
17
Dodać połówki pomidorów koktajlowych i masło. Obracamy patelnię, aby roztopić masło do ragout i doprawiamy solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Wiśniowy
Masło
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
18
Do Końca
19
Podzielić sos z małży chowder wśród 4 miseczki, rezerwując 1/4 filiżanki do wykończenia. Podziel małż ragout między miski. Napowietrz SOS reserved clam chowder mikserem ręcznym i łyżką piany na wierzchu każdego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
20
Dekoruj liśćmi selera i 2 małż w skorupkach i zakończ oliwą z oliwek.
Miejsce, gdzie otrzymał cztery gwiazdki z San Francisco Chronicle. Trzy lata później został szefem kuchni Eleven Madison Park.Pochodzący z Sleepy Hollow w Nowym Jorku Will Guidara od trzynastego roku życia jest zanurzony w branży restauracyjnej. Jest absolwentem school of Hotel administration na Cornell University i uczęszczał do szkoły kulinarnej na północy Hiszpanii. Guidara szkolił się w jadalniach Tribeca Grill, Spago i Tabla i otworzył restauracje w Muzeum Sztuki Nowoczesnej, zanim został dyrektorem generalnym Eleven Madion Park w 2006 roku.Pod kierownictwem Humma i Guidary, Eleven Madison Park otrzymał cztery gwiazdki od New York Timesa, zdobył trzy gwiazdki Michelin i otrzymał pożądane miejsce na liście San Pellegrino 50 najlepszych restauracji na świecie. Restauracja otrzymała również sześć nagród Jamesa Bearda, w tym wybitnego szefa kuchni i znakomitą restaurację w Ameryce. W 2011 roku Humm i Guidara kupili Eleven Madison Park, a na początku 2012 roku otworzyli przestrzenie gastronomiczne w hotelu NoMad. Są także autorami książki Eleven Madison Park: The Cookbook.
Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Antica Chardonnay (Mountain Select). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.