Mango-Truskawkowy Sorbet Torte
Mango-truskawkowy Sorbet Torte może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka truskawek, sorbetu truskawkowego, śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mango Sorbet Torte, Sorbet Truskawkowy Mango, oraz Sorbet Truskawkowy Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Spryskaj dno tylko patelni 15x10x1 cala sprayem do pieczenia z mąką. Dno garnka z papierem woskowanym; papier woskowany w sprayu.
Zrobić ciasto ciasto zgodnie z zaleceniami na polu.
Piec 21 do 27 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni 10 minut.
Usuń z patelni do stojaka chłodzącego; Usuń woskowany papier. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Pokrój ciasto w poprzek na 3 równe części. Na długim talerzu umieścić 1 sekcję, zaokrągloną stroną w dół.
Sorbet z mango rozprowadzić równomiernie na wierzchu.
Na sorbet umieścić kolejną część ciasta; nacisnąć.
Posmarować sorbetem Truskawkowym. Wierzch z pozostałą częścią ciasta; naciśnij w dół. Przykryć lekko; zamrozić około 2 godzin lub do jędrności.
W dużej misce, ubić składniki lukier z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż sztywne szczyty tworzą. Boki mrozu i wierzch torte. Zamrozić około 1 godziny lub do jędrności. Tuż przed podaniem udekoruj wierzch skórką z limonki i truskawkami. Aby służyć, odstawić w temperaturze pokojowej 10 minut.
Pokrój torte na pół wzdłuż, a następnie pokrój w poprzek 7 razy, aby uzyskać w sumie 16 plastrów.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Mrożony deser można połączyć z kremową Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.