Mandelbrot (Jewish Biscotti)
Mandelbrot (Żydowskie biszkopty) wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 48. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 98 kalorii. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonych goździków, sól, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tradycyjny Żydowski Mandelbrot (Chleb Mandel), Mandelbrot Idy, oraz Mandelbrot dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w dużej misce; beat ze średnią prędkością miksera, aż dobrze wymieszane.
Połączyć mąkę i 7 kolejnych składników (mąka choć gałka muszkatołowa); stopniowo dodawać do mieszaniny cukru, ubijając aż dobrze wymieszane.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; lekko zagnieść. Uformuj ciasto na 2 (12-calowe) rolki.
Umieść rolki na blasze pokrytej natryskiem do gotowania; spłaszczyć do grubości 1 cala.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut.
Usuń rolki z blachy do pieczenia i ostudzić 10 minut na stojaku z drutu.
Pokrój każdą rolkę na 24 (1/2 cala) plastry.
Kłaść plastry, ściąć boki w dół, na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 10 minut. Odwróć ciasteczka i piec dodatkowe 10 minut (ciasteczka będą lekko miękkie w środku, ale twardnieją, gdy ostygną).
Usuń ciasteczka z blachy do pieczenia i ostudzić całkowicie na stojaku z drutu.
Skropić każde ciastko lukrem z pomarańczową marmoladą.
Gwiazda Dawida Mandelbrot: aby zbudować Gwiazdę Dawida, potrzebujesz różnej długości biszkoptów. W tym celu podziel ciasto na 3 równe porcje, a następnie uformuj każdą porcję w czworokąt, który ma 9 cali na dole, 4 cale na górze i 12 cali z każdej strony.
Piec zgodnie z Instrukcją w kroku 4 powyżej. Zaczynając od 9-calowego DNA, pokrój każdą porcję na plastry o grubości 1/2 cala, a następnie piecz zgodnie z instrukcjami w kroku 5 powyżej. Mróz i odstawić 10 minut. Aby złożyć gwiazdę, zacznij od 3 najdłuższych kawałków biszkoptu i stwórz trójkąt, który jest podstawą Gwiazdy. Kontynuuj układanie biszkoptów, najpierw używając najdłuższych kawałków. Będziesz miał wystarczająco dużo biszkoptów, aby zrobić 1 dużą gwiazdę z 6 warstwami.
Pozostałe biszkopty podawać na tacy.
Uwaga: zrobić biszkopty do trzech tygodni wcześniej i zamrozić.