Manaaeesh Flatbread
Need a wegańskie pieczywo? Manaaeesh Flatbread może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 94 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 15 i kosztuje 8 centów za porcję. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka aktywnych drożdży, za ' atar, ciepłej wody - 110 stopni f i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 5 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Klon pieczone warzywa i chrupiący bekon Flatbread dla Fabulous Flatbread Challenge, Flatbread, oraz Placek Serowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże wymieszać z ciepłą wodą w dużej misce do mieszania i odstawić, aż pojawi się kremowa warstwa piany, około 10 minut.
Ubij w 1/4 szklanki oliwy z oliwek, następnie stopniowo wymieszaj z mąką i 1/2 łyżeczki soli koszernej.
Przenieść ciasto na mąkę i ugniatać, aż będzie gładkie i tylko trochę lepkie, 10 do 12 minut.
Umieść ciasto w naoliwionej misce i obrócić ciasto w misce, aby pokryć powierzchnię olejem; przykryć miskę i przechowywać ciasto w lodówce na noc. (Ciasto powinno podwoić rozmiar.)
Blachę do pieczenia o wymiarach 9x13 cali obficie posmarować 2 łyżkami oliwy z oliwek; umieścić ciasto na środku blachy do pieczenia i spłaszczyć na gruby dysk. Przykryj ciasto folią i pozostaw podwojony rozmiar, około 1 1/2 godziny.
Użyj dłoni i palców, aby delikatnie nacisnąć i rozciągnąć ciasto do krawędzi naoliwionej blachy do pieczenia, dzięki czemu flatbread nawet grubości, jak to możliwe. Opuszkami palców zrób małe wgłębienia w cieście.
Wymieszaj ciasto z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Wymieszać za ' Atar i 3/4 łyżeczka soli koszernej razem w małej misce i posypać równomiernie na płaski chleb.
Odstawić ciasto na 30 minut odkryte.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Piec flatbread w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, 15 do 20 protokół.