Malinowy Wir Mrożony Deser
Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 4% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 181 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Jeśli masz okruchy graham cracker, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy obejmują Malinowy Jogurt Mrożony, Malinowy Wir Mrożony Placek Jogurtowy, oraz Mrożone Malinowe Wiry Sernikowe Kwadraty.
Instrukcje
W małej misce połączyć okruchy krakersów, masło i cukier. Wciśnij 11 cali. x 7 po. naczynie pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut.
Tymczasem do napełnienia, w małym ciężkim rondlu, połącz żółtka, 1/4 szklanki wody, 1/2 szklanki cukru i soli. Gotować i mieszać na małym ogniu, aż mieszanina osiągnie 160° lub będzie wystarczająco gruba, aby pokryć tył metalowej łyżki. Szybko schłodzić, umieszczając patelnię w misce z lodowatą wodą; mieszać przez 2 minuty. Odłóż na bok.
W małym ciężkim rondlu na małym ogniu połączyć białka, śmietanę z kamienia nazębnego i pozostałą wodę i cukier. Za pomocą przenośnego miksera ubijaj na niskiej prędkości, aż mieszanina osiągnie 160°.
Przełóż do małej miski; ubijaj na wysoko, aż utworzą się miękkie szczyty.
W dużej misce ubić serek śmietankowy, aż będzie gładki. Stopniowo ubić w mieszaninie żółtka. Składamy ubitą polewę, a następnie mieszaninę białka jaja.
Odcedź maliny, rezerwując 3 łyżki soku. W małej misce zmiażdżyć połowę jagód 1 łyżką soku. Odstawić pozostałe jagody i sok na bok.
Rozłóż jedną trzecią mieszanki serów śmietankowych na skórce; łyżką połowę zmiażdżonej mieszanki jagodowej na wierzchu. Powtórz warstwy.
Przeciąć nożem, aby wirować maliny.
Wierzch z pozostałą mieszanką sera śmietankowego.
Posypać zarezerwowanymi jagodami i skropić pozostałym sokiem. Przykryć i zamrozić na 5 godzin lub do twardości.
Wyjąć z zamrażarki 15 minut przed cięciem.