Malinowy Parfait Czekoladowy

Malinowy Parfait Czekoladowy
Malina czekolada Parfait może być tylko deser szukasz. Na 6,2 USD za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 114g tłuszczu, oraz w sumie 2079 kalorii. Ten przepis służy 4. Mieszanka cukru, jajek, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Spróbuj Czekolada Angel Food i Malina Parfait, Gorzka Czekolada Malina Jogurt Grecki Parfait, oraz Easy Malinowy Mus Z Białej Czekolady Parfait dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na budyń: doprowadzić do wrzenia mleka i wanilii w dużym garnku ciężkich DNA.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
W międzyczasie ubijaj, aby wymieszać jajka, żółtka, skrobię ziemniaczaną, cukier, kakao w proszku i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Wyjmij miskę mleka z ognia, gdy się zagotuje. Z trzepaczką w środku mieszanki kakaowej, powoli wlej gorące mleko i zacznij łączyć 2 mieszaniny. Zakończ wlewanie mleka i ubijaj, aby w pełni włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Powrót mieszaniny do garnka i gotować na średnim ogniu, powoli ubijając stale, aby zapobiec przypaleniu. Składniki mają niską temperaturę spalania i łatwo się przypalają, więc utrzymuj trzepaczkę w ruchu. Gotować, aż duże bąbelki powoli urosną do powierzchni garnka. Nazywam te "bąbelki lawy", ponieważ duże pęcherzyki odpowietrzające parę sprawiają, że myślę o płynącej stopionej lawie. Temperatura kremu cukierniczego wynosi około 200 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Zdjąć garnek z ognia i ubić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Usuń fasolę wanilii z budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
7
Wlać budyń do miski odpornej na ciepło i przykryć folią, upewniając się, że folia dotyka powierzchni puddingu, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Połącz wszystkie składniki w misce miksera i ubijaj na średniej prędkości. Zatrzymać mikser, gdy masz średnie szczyty i zakończyć ubijanie ręcznie trzepaczką. Pomoże to uniknąć zniszczenia soczystej konsystencji bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Połączyć mrożone jagody i cukier w garnku i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Gotować delikatnie przez 5 minut. Odcedzić jagody, aby usunąć nasiona. Łatwiej jest nalać, jeśli można umieścić go w butelce do wyciskania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Ganache: doprowadzić śmietanę do wrzenia i natychmiast wlać czekoladę. Wymieszać, aby połączyć. Pozostawić do ostygnięcia, aby ułatwić obsługę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
3
Jagody: używaj najświeższych i najbardziej pulchnych jagód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
4
Montaż: załaduj budyń i bitą śmietanę do oddzielnych torebek z ciastami. Na przemian pij do wysokich lodów, zaczynając od puddingu czekoladowego, następnie bitej śmietany, puree z rapsberry i świeżych jagód. Powtórz w razie potrzeby i top parfait z bitą śmietaną i świeżymi jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
5
Mżawka czekoladowy ganache na całej górze dla dodatkowej przyjemności!
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn