Malinowy Parfait Czekoladowy
Malina czekolada Parfait może być tylko deser szukasz. Na 6,2 USD za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 114g tłuszczu, oraz w sumie 2079 kalorii. Ten przepis służy 4. Mieszanka cukru, jajek, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Spróbuj Czekolada Angel Food i Malina Parfait, Gorzka Czekolada Malina Jogurt Grecki Parfait, oraz Easy Malinowy Mus Z Białej Czekolady Parfait dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na budyń: doprowadzić do wrzenia mleka i wanilii w dużym garnku ciężkich DNA.
W międzyczasie ubijaj, aby wymieszać jajka, żółtka, skrobię ziemniaczaną, cukier, kakao w proszku i mąkę.
Wyjmij miskę mleka z ognia, gdy się zagotuje. Z trzepaczką w środku mieszanki kakaowej, powoli wlej gorące mleko i zacznij łączyć 2 mieszaniny. Zakończ wlewanie mleka i ubijaj, aby w pełni włączyć.
Powrót mieszaniny do garnka i gotować na średnim ogniu, powoli ubijając stale, aby zapobiec przypaleniu. Składniki mają niską temperaturę spalania i łatwo się przypalają, więc utrzymuj trzepaczkę w ruchu. Gotować, aż duże bąbelki powoli urosną do powierzchni garnka. Nazywam te "bąbelki lawy", ponieważ duże pęcherzyki odpowietrzające parę sprawiają, że myślę o płynącej stopionej lawie. Temperatura kremu cukierniczego wynosi około 200 stopni F.
Zdjąć garnek z ognia i ubić masło.
Usuń fasolę wanilii z budyniu.
Wlać budyń do miski odpornej na ciepło i przykryć folią, upewniając się, że folia dotyka powierzchni puddingu, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Połącz wszystkie składniki w misce miksera i ubijaj na średniej prędkości. Zatrzymać mikser, gdy masz średnie szczyty i zakończyć ubijanie ręcznie trzepaczką. Pomoże to uniknąć zniszczenia soczystej konsystencji bitej śmietany.
Połączyć mrożone jagody i cukier w garnku i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Gotować delikatnie przez 5 minut. Odcedzić jagody, aby usunąć nasiona. Łatwiej jest nalać, jeśli można umieścić go w butelce do wyciskania.
Ganache: doprowadzić śmietanę do wrzenia i natychmiast wlać czekoladę. Wymieszać, aby połączyć. Pozostawić do ostygnięcia, aby ułatwić obsługę.
Jagody: używaj najświeższych i najbardziej pulchnych jagód.
Montaż: załaduj budyń i bitą śmietanę do oddzielnych torebek z ciastami. Na przemian pij do wysokich lodów, zaczynając od puddingu czekoladowego, następnie bitej śmietany, puree z rapsberry i świeżych jagód. Powtórz w razie potrzeby i top parfait z bitą śmietaną i świeżymi jagodami.
Mżawka czekoladowy ganache na całej górze dla dodatkowej przyjemności!