Malezyjskie Lepkie Skrzydła
Malezyjskie lepkie skrzydełka mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na $4.09 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 879 kalorii, 49g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jeśli masz nasiona anyżu, chili, skrzydełka z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć melasę, można śledzić to danie główne z Melasa Cookie Mix jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hot Sticky Wings, Sticky Wings, oraz Red Hot Sticky Wings dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, toast chiles, nasiona kolendry, nasiona anyżu i nasiona kminku na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 3 protokół.
Przenieść do młynka do przypraw lub zaprawy i zmielić na dość drobny proszek.
Przełożyć zmielone przyprawy do średniej miski i ubić w cukrze, melasie, soku jabłkowym, sosie sojowym, sosie rybnym, czosnku i imbirze.
Umieścić skrzydła w dużej misce i wlać marynatę. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do nocy, obracając od czasu do czasu.Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Zdjąć skrzydełka z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami; zaparkować marynatę. Ułóż skrzydła na stojaku z drutu ustawionym na pokrytej folią blasze do pieczenia w jak najbliższej pojedynczej warstwie. W razie potrzeby użyj 2 stojaków. Pieczeń przez około 35 minut, lub aż dobrze rumiane i gotowane przez. Cukier w marynacie może sprawić, że pojawią się dość ciemne, ale nie martw się i pamiętaj, aby gotować je przez całą drogę.W międzyczasie przecedzić marynatę do średniego rondla i doprowadzić do wrzenia. Następnie obniżyć ogień i gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę i zaczyna się gęsty i lepki, o 20 protokół.
Przełożyć marynatę do dużej miski. Gdy skrzydła są gotowe, dodać je do miski i wrzucić do herbu z sosem. Stos na talerzach i podawaj natychmiast z kapustą i ogórkami na boku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla skrzydełek z kurczaka. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.