Makieta Risotto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj makiety Risotto. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 13g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.23 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 50 minut. Jeśli masz parmezan, cebulę, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest znakomite. Spróbuj Makieta Risotto, Risotto z krewetkami i przegrzebkami-Risotto aux langustines, Cresson et Coquille St Jacques, oraz Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać ryż i jęczmień i gotować do al dente, 15 protokół.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, płatki pieprzu (jeśli używasz) i sól i pieprz do smaku. Gotować, aż cebula będzie miękka i zaczyna brązowieć, 5 protokół. Wymieszać z odsączoną mieszaniną ryżu.
Dodaj 2 szklanki bulionu, przykryć i gotować, aż ryż i jęczmień będą miękkie, 6 do 8 protokół.
Wymieszać szparagi i grzyby i nadal gotować, przykryte, aż warzywa będą miękkie, 8 do 10 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki bulionu, ser i parmezan, aż stopi się i kremowy.
Posypać szczypiorkiem i skórką.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator