Make Ahead Gravy
Dodać do przodu sos może być tylko sos szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 189 kalorii, 16G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, pół na pół, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Make-Ahead gravy, Make-Ahead gravy, oraz Make-Ahead Gravy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Włożyć marchew, seler, cebulę i czosnek do dużego holenderskiego piekarnika i doprawić solą i pieprzem.
Piec warzywa, odkryte, mieszając je raz lub dwa razy, aż będą miękkie i rumiane, o 1 godzinę.
Przenieść holenderski piekarnik do góry kuchennej.
Dodać bulion i 3 szklanki ciepłej wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać liście laurowe i podroby indycze i szyję. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do około 3 filiżanki, 1 do 1 godziny.
Przecedzić wywar przez sito do średniej wielkości rondla, mocno naciskając na ciała stałe, aby wydobyć cały płyn. Odrzuć ciała stałe. Jeśli planujesz na dodanie kapieli z indyka, przechowywać w lodówce zmniejszonej akcji, pokryte, aż będziesz gotowy do kontynuowania.
W średniej wielkości misce umieścić 1 szklankę odcedzonego wywaru i dodać pół na pół i mąkę.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Rondel z pozostałym wywarem umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia (patrz UWAGI). Mieszamy w mieszaninie mąki. Zmniejszyć ogień do niskiej i niech gotować, ubijając często, aż sos zgęstnieje i surowy smak mąki gotuje off, o 15 protokół. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodać więcej pół na pół lub wody. Jeśli nie jest wystarczająco gęsty, dodać do 1 łyżka więcej mąki i niech sos gotować przez 3 do 5 minut dłużej. Smak do przypraw, dodając więcej soli i / lub pieprzu, w razie potrzeby.
Jeśli nie planujesz natychmiast podawać sosu, przenieś go do czystego pojemnika i pozostaw do ostygnięcia. Sos można schłodzić, przykryć, do 2 dni. Podgrzać na średnim i niskim ogniu.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;